23948sdkhjf

Ekspertudvalg skal se på havneområdet udefra

Transport-, bygnings og boligminister Ole Birk Olesen nedsætter et ekspertudvalg, der kan føre den igangværende evaluering af havneloven videre. Der oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Ekspertudvalget skal bl.a. se på, om den nuværende havnelov regulerer de offentligt ejede havnes struktur, aktivitet og organisationsform på en måde, der sikrer klarhed forvaltnings- og konkurrenceretligt. Branchen inddrages ved, at Rådet for Danske Erhvervshavne vil være følgegruppe for arbejdet.

Ekspertudvalg afløser havneudvalg
Det nye udvalg af eksperter erstatter det havneudvalg, som tidligere havde til opgave at komme med ændringsforslag af havneloven. Udvalget blev nedsat af Ole Birk Olesens forgænger, Hans Christian Schmidt, og nåede kun at eksistere i få måneder.

Læs mere: Transportminister skrotter nyt havneudvalg

- Det er vigtigt for mig, at ekspertudvalget er sammensat, så det repræsenterer brede kompetencer med viden fra både den kommunale, økonomiske og juridiske verden. De brede kompetencer er efter min vurdering nødvendige for at komme hele vejen rundt om forholdene for havnesektoren og de regler, der regulerer havnenes virksomhed, siger  Ole Birk Olesen.

- Når ekspertudvalgets arbejde er afsluttet, vil jeg fortsætte dialogen med sektoren om behovet for ændringer i det nuværende regelgrundlag, fortsætter han.

Udvalgsmedlemmerne og tidsplan
Peter Maskell er formand for udvalget. Peter Maskell er til daglig professor på CBS og har mange års erfaring som bestyrelsesmedlem og -formand i CMP og Danske Havne.

De øvrige udvalgsmedlemmer er:
- Jens Bødtcher-Hansen, partner hos Kammeradvokaten

- Rikke Søgaard Berth, partner hos Horten

- Pernille Wegener Jessen, professor på Aarhus Universitet

- Carsten Greve, professor på CBS

- Michael Svane, branchedirektør i DI

- Bjørn B. Christensen, direktør i DanskeHavne

Udvalgets arbejde forventes afsluttet i 3. kvartal 2017.

Kilde: Transport-, bygnings og boligministeriet

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093