23948sdkhjf

Marcod er certificeret som sølvklynge i EU

Det maritime brancheudviklingscenter Marcod har siden 2009 arbejdet for at understøtte vækst og jobskabelse i de nordjyske maritime virksomheder via forskellige aktiviteter og services herunder som klyngesekretariat for maritime netværk. Nu har Marcod vekslet deres bronzecertificering til en sølvcertificering i ECEI, som er EU’s fælles initiativ for at styrke og kvalitetssikre klynger i Europa.

- Marcod har opnået sølv, fordi de er en rigtig stærk klynge med et godt regionalt afsæt, som arbejder professionelt. De har en tæt dialog med virksomhederne og en stor indsigt i deres behov, så de kan igangsætte initiativer og services som matcher behovet, forklarer Merete Daniel Nielsen, direktør i Cluster Excellence Denmark, som har stået for certificeringsprocessen.

EU anser faglige klynger for at være et vigtigt erhvervspolitisk instrument, og undersøgelser viser, at innovative netværk og klynger bidrager markant til at understøtte virksomhedernes innovation og kompetenceudvikling. En sølvcertificering er et udtryk for, at man har sin organisationsstruktur på plads og arbejder dedikeret på at udvikle sin klyngeorganisation mod det excellente.

-        Vi kan bruge certificeringen til at blive dygtigere og endnu skarpere på, hvordan vi organiserer os internt og bruger vores ressourcer, så det er til størst mulig gavn for virksomhederne. Vi bliver som certificeret klynge benchmarket mod andre klynger i Europa, som giver os inspiration og netværk, og det er virksomhedernes garanti for, at de samarbejder med en klyngeorganisation, som har styr på tingene, siger Christine Lunde, adm. direktør i Marcod.

Der findes i Danmark pt. otte guldklynger, fem sølvklynger og 23 bronzeklynger. For at komme i betragtning til sølv skal man være certificeret med bronze og have demonstreret forbedringer på tre områder i to benchmarkanalyser. Marcod har siden sin bronzecertificering haft en medlemsfremgang på mere end hundrede procent fra 118 dedikerede medlemmer i 2014 til 253 dedikerede medlemmer i 2016. Marcod har desuden forbedret sig inden for kompetenceudvikling af deres ansatte, øget interaktion med medlemmerne og en fleksibel tilpasning af aktiviteter og services til medlemmernes behov ud fra en tæt dialog. Sidstnævnte har senest udmøntet sig i udviklingen af en maritim projektlederuddannelse, og at Marcod har søgt og fået projektlederrollen på vækstprogrammerne Maritimt Vækstprogram og Det Maritime Elitetræningscenter.

Marcod har otte ansatte og er finansieret af Vækstforum Nordjylland, Business Region North Denmark, nordjyske kommuner og havne, maritime netværk, medlemmer og diverse fonde. Deres services til de nordjyske, maritime virksomheder dækker over maritim sparring og forretningsudvikling, produkt- og teknologiudvikling, forskning og analyse, kompetenceudvikling af virksomhedernes medarbejdere og sikring af relevante uddannelsestilbud, en maritim lærlingeordning, events, netværk og branding af Det Blå Nordjylland.

Kilde: Marcod

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141