23948sdkhjf

Erria køber op og sælger fra

Rederiet Erria køber den resterende aktiepost i Erria Container Services Ltd i Vietnam og bliver 100 procent ejer. Købsprisen er 3,4 mio. kroner. Det oplyser Erria i en selskabsmeddelelse.

- Vi har fra begyndelsen set et stort potentiale i Erria Container Services, som gennem årene har udviklet sig stabilt og med et fornuftigt driftsresultat. Nu øger vi indsatsen på at gøre selskabet til den største container service provider i Vietnam. Vi fokuserer samtidig på udvikling af teknisk management fra vores nye kontor i Køge, siger Erria-direktør Henrik N. Andersen.

Erria har købt Saigon Shipping J/S Company Ltd.’s 49 procent af Erria Container Services. Siden 2013 har Erria ejet 51 procent af selskabet.

Erria Container Services omsætning har år til dato været 33 mio. kroner og med driftsresultat på 4 mio. kroner. I 2015 lød omsætningen på 43 mio. kroner og driftsresultatet var 2 mio. kroner.

Fra køber til sælger
Erria har samtidigt solgt sin ejerandel på 34,1 procent i Saigon Shipping J/S Company til Bao Viet Fund.

Den kontante salgspris er 17 mio. kroner. Den bogførte værdi udgør 27 mio. kroner og resultatet påvirkes derfor i 2016 negativt med 10 mio. kroner. Likviditetsmæssigt vil provenuet fra salget på 15 mio. kroner styrke Errias likviditet betydeligt, og give yderligere ballast til eksekvering selskabets langsigtede nichestrategier.

Endelig styrker rederiet soliditeten gennem refinansiering og nedbringelse af låneengagement: Erria har gennemført refinansiering af et lån på 11 mio, kroner hos en finansiel kreditor, og har med en indbetaling på 5 mio. kroner fuldt ud indfriet lånet. Refinansieringen medfører indtægtsførelse på 5,5 mio. kroner.

Errias ledelse fastholder forventning om en omsætning i niveauet 70-75 mio. kroner og et EBITDA i niveauet -1 til -3 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203