23948sdkhjf

Mols-Linien opjusterer ny Køge-færge
Mols-Linien modificerer designet til den kommende nye færge mellem Køge og Rønne, så den kan tage flere passagerer. Det siger Mols-Liniens administrerende direktør, Carsten Jensen, til Bornholms Tidende.

Ifølge direktøren udvides passagerapteringens kapacitet fra de oprindeligt tiltænkte 400 nu til 600. Målet er at gøre den nye ro/pax-færge bedre egnet til at betjene den rent kommercielle rute mellem Rønne og Sassnitz, som også den nuværende operatør - Danske Færger - i dag driver, og som Mols-Linien fra 2018 ønsker at fortsætte og udvikle yderligere.


Mols-Linien kontraherede i juni den færge, rederiet skal stille med til den samfundsbegrundede og overvejende fragtbaserede rute mellem Køge og Rønne, efter Kattegat-rederiet havde vundet udbuddet om betjeningen af Bornholm med start i efteråret 2018.

Køge-færgen besejler kun den samfundsbegrundede rute fra sen eftermiddag til tidlig morgen, hvorfor færgen skal udnyttes til den kommercielle rute, der anses som vigtig for øens turisterhverv.

Ro/pax-færgen skal bygges af det finske værft Rauma Marine Constructions. Ud over den nu 600 passagers kapacitet får den omkring 1.600 lanemeter fordelt mellem to traileredæk. Kontraktprisen er 68 mio. euro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081