23948sdkhjf

Franske CMA CGM meldes på plads med finansiering af APL-overtagelse

Ifølge de seneste finansielle rapporter skulle verdens tredjestørste containeroperatør, franske CMA CGM, være på plads med finansieringen omkring delvise køb af Singapore-baserede Neptun Orient Lines med overtagelse af en 67 procents ejerandel. Også Maersk Line har meldt sig som interesseret i en overtagelse, men derfra er interessen ikke bekræftet.
 
For CMA CGM's andel drejer overtagelsen sig primært om kontrol med NOL's containeroperation, som drives under navnet APL, der for år tilbage blev overtaget af NOL. Det skete, da en af verdens første store containeroperatører – amerikanske American President Lines – måtte trække stikket i den globale konkurrence.
 
Bag CMA CGM's finansiering af købet skulle stå vægtige investorer med bl.a. amerikanske JP Morgan iblandt. Det nævnte beløb for købet af aktieposten i NOL ligger på 2,2 mia. dollars. Hvis købet går i orden, vil købet af APL-flåden betyde, at CMA CGM's flåde vokser fra nuværende 1,79 mio. TEU til totalt 2,33 TEU – eller 11,5 procent af den globale kapacitetsandel.
 
Kilde: Alphaliner
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079