23948sdkhjf

Stena-Weco overtager fem handysizere

Hurtigt - god - handel for dansk-svenske Stena-Weco
100 mio. USD en bloc er, hvad Stena-Weco ifølge markedsrapporter har betalt for fem 17.527-tons handysize-tankere, der er overtaget fra det græske rederiselskab Empire, der vurderes at være et skuffeselskab - oprettet til drift af de økonomisk nødlidende enheder.
 
Alle fem skibe er  bygget i 2008 / 2009 på koreanske Samho Shipbuilding til selskabet Mare Maritime, men har i en periode været placeret af de egentlige græske ejere i selskabet Empire - i samråd med de banker, der egentlig har hånd i hanke med skibene. Problemet for ejerne har været, at skibene blev bestilt og leveret på toppen af markedet til en daværende stykpris på 42 mio. USD, og de har siden da langt fra kunnet svare regning. Og nu har bankerne altså fundet en nødudgang via aftalen med Stena-Weco, der ellers nyligt meldte ud, at de ikke var på udkig efter nogen umiddelbar tonnageforøgelse.
 
Konkret drejer det sig om enhederne Malpensa, Miramis, Manon, Mykines og Mirabeau. Ifølge en forsigtig markedsvurdering koster skibe af tilsvarende størrelse og alder gennemsnitligt mellem 21 og 22 mio. USD i handel og vandel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109