23948sdkhjf

Maersk Supply Service tager levering af ny AHTS'er

OFFSHORE: Første af ny State-Of-The-Art duo fra chilenske Asenav.
Den har været lidt længe undervejs - Maersk Supply Services' nye canadiske arbejdsbi, der  netop er navngivet i Canada som Maersk Clipper. Det er den første af to nye enheder, der skal arbejde for norske Statoil ud for Newfoundland og Labrador omkring platformen West Hercules, der er i gang med et længerevarende projekt, som Maersk Supply-skibene er sluttet med op om. 
 
Maersk Clipper blev bestilt tilbage i 2011 og er udviklet i samarbejde Wärtsilä Ship Design udfra en ny innovativ skala, der bl.a. skal sikre, at skibene er langtidssikrede så at sige. Det vil sige med en arbejdsalder på 20 - 30 år. Maersk Clipper og det kommende søsterskib er designet ud fra kodeord som Reliability, Optimation og Simplicity ud fra ønsket om, at de skal være så driftsikre som muligt og samtidigt så energieffektive som muligt.

Se flere billeder på Søfarts Facebook-side
 
Skibene blev i 2011 angivet til at koste 200 mio. dollars - hvortil kom mulighed på daværende tidspunkt for fire optioner. Disse er dog ifølge Maersk Supply Service seneste nybygningsliste ikke løftet. Den omfatter foruden Maersk Clippers søsterskib (forventes leveret i 2015) et specialskib i ordre ved rumænske Galati Shipyard, der er forhåndsafsat i en charteraftale med selskabet DeepOcean bestemt for transport og nedspuling af stærkstrømskabler. Videre har Maersk Supply Service fire SSV'ere i ordre ved kinesiske COSCO ved forventet levering af det første i 2016. Yderligere ordrer er endvidere i projektstadiet.
 
Kilde: Maersk Supply Service / Søfart nr. 50/2011
 
Læs også:
Maersk Supply Service bestiller igen skibe i Chile 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078