23948sdkhjf

Ajour 2014 rykker med rekorddeltagelse

MARITIME MESSER: For 14. gang fik maskinmestrenes Ajour-messe rekorddeltagelse med ca. 1.400 deltagere fra et erhverv med næsten fuld beskæftigelse for medlemmerne.
"Maskinmestrene er en af de seneste års største erhvervs- og uddannelsessucceser i Danmark. Der er næsten fuld beskæftigelse, og der bliver de kommende år uddannet endnu flere maskinmestre."
 
Sådan indledte Per Jørgensen, formand for Maskinmestrenes Forening, sin velkomst til de 1.400 deltagere ved Ajour 2014 i Odense Congress Center, der afholdtes 27. og 28. november. Ajour er maskinmestrenes årlige erhvervskonference, hvor maskinmestre mødes for at holde sig fagligt og karrieremæssigt ajour ved at møde leverandører, kollegaer og faglige eksperter. I år var det 14. gang, Ajour afholdtes, og 177 virksomheder deltog med stande på Ajour 2014.
 

"Vi forventer, at den høje beskæftigelse for maskinmestre fortsætter – også når der kommer flere nyuddannede ud på arbejdsmarkedet. I den forbindelse skal der lyde en tak til maskinmesterskolerne for at holde en høj kvalitet i uddannelserne," sagde han videre.
 
Ved åbningen af Ajour var der indlæg fra bl.a. Karsten Dybvad, direktør i Dansk Industri, og fra Claus Hemmingsen, formand for Danmarks Rederiforening og adm. direktør for Maersk Drilling. Begge fremhævede maskinmestrenes kompetencer som medvirkende til at holde danske virksomheder i front teknisk og ledelsesmæssigt og til at sikre virksomhedernes konkurrenceevne på et globalt marked.
 
”Vi har nærmest fuld beskæftigelse med en ledighed på kun 1,8 procent, som vi forventer falder yderligere. Svarende til omkring 100 fuldtidsledige. Hertil kommer 2.600 maskinmestre under uddannelse. Et tal, som vil stige til 3.000 maskinmestre under uddannelse i 2016. Vi er en af de førende polytekniske uddannelse i Danmark, som mange andre lande kigger interesseret på," sagde Per Jørgensen i sin velkomst.
 
Selv i søfart og industri, som har haft svære år under de seneste års dårlige konjunkturer, har maskinmestrene haft beskæftigelsesmæssig fremgang, og det lover godt for fremtiden, mente Per Jørgensen. I alt er der omkring 7.600 erhvervsaktive maskinmestre i dag.
 
Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078