Prøv at tænke tilbage til starten af 60’erne. Hvis du, din far eller din bedstefar var havnearbejdere i Esbjerg, ville jeres dag gå med at slæbe øl, bacon og smør om bord på skibe, der sejlede til England.
Alt skulle løftes. Op i net, op på paller, og dernæst med kraner ind i skibets bug. Intet kunne rulles eller køres om bord
Først i 1966 indfør...
Det første RoRo-skib: At rulle øl og bacon om bord var en revolution for DFDS
DFDS var hele 100 år i 1966, da rederiet begyndte at rulle fragten ombord. Blot seks år senere var alt RoRo. Siden er skibene blot blevet større. Her er historien om, hvordan denne fragtform blev en revolution, og hvor grænsen går
M/S Stafford ved kaj med talrige entreprenørmaskiner opstillet på kajen i Esbjerg. Ro/Ro-skibene var på vej til at revolutionere dansk søfart. Foto: M/S Museet for Søfart
Vil du have det hele med?
Prøv 30 dage for 0 kr.
Ingen binding eller kortoplysninger påkrævet.
Prøv nu
Køb et abonnement
Udforsk vores abonnementer, og vælg den løsning, der matcher dine behov.
Vælg dit abonnement