23948sdkhjf

Myndigheder sprænger kollapset bro i stykker

Sprængladninger har sendt dele af den sammenfaldne Francis Scott Key Bridge i Baltimore i vandet. Myndigheder håber at bjærge containerskibet 'Dali' denne uge

Containerskibet ’Dali’, der bragede ind i Francis Scott Key Bridge i Baltimore i marts, er blevet frigjort fra det sammenfaldne broskelet med sprængladninger. Det skriver NBC News.

En række kontrollerede eksplosioner afmonterede mandag en del af de bærende stålkonstruktioner fra brospandet, som har ligget oven på skibet siden kollisionen, viser en video af nedrivningen.

Myndighederne "håber", at skibet kan blive sejlet væk i løbet af denne uge, så indsejlingen til havnen kan genåbnes, beretter CNN.

Det 300 meter lange singaporiansk-flagede skib, som var chartret af Mærsk, har ligget stille, siden skibet natten den 26. marts mistede kontrollen og sejlede ind i broen. Kollisionen sendte store dele af broen i  Patapsco-floden, blokerede skibstrafikken og dræbte seks arbejdere, som befandt sig på den. 

FBI har siden da igangsat en undersøgelse af kollisionen.

Kollapset af broen umuliggjorde i praksis sejlads ind og ud af havnen i Baltimore.

Siden er der dog blevet arbejdet på at skabe flere midlertidige kanaler til skibstrafikken. Aktuelt arbejdes på en 15 meter dyb og 200 meter bred erstatningskanal, som ifølge Marylands guvernør Wes Moore ventes at være tilgængelig for skibstrafikken i slutningen af måneden, skriver NBC News.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078