23948sdkhjf

Ny sejlrende åbnet for mindre handelsskibe under kollapset bro

Myndighederne knokler på at få en sejlrende etableret sidst på måneden, som kan give større skibe adgang til havnen i Baltimore

En tredje midlertidig sejlrende er nu åbnet ved Francis Scott Key Bridge ved Baltimore, der styrtede sammen, da det 299 meter lange containerskib 'Dali' påsejlede broen sidst i marts. 

Det skriver mediet Seatime Maritime News

Den nye sejlrende har en dybde på 6,1 meter, en vandret frihøjde på 91 meter og en lodret frihøjde på 41 meter, og tillader dermed mindre handelsskibe adgang til Baltimores industrihavn, som blandt de travleste USA's østkyst. 

- Den ekstra kanal giver flere typerne af skibe adgang til at passere ind og ud af havnen i Baltimore, og vi vurderer at åbningen kan bidrage med at reetablere 15 pct. af den kommercielle trafik fra før brokollapset, sagde havnekaptajn og føderal områdekoordinator David O'Connell. 

Med en dybgang på 20 fod svarende til 6,1 meter forbliver havnen lukket for bstørre handelsskibe.  

- Hver dag arbejder medlemmerne af Key Bridge Response Unified Command utrætteligt på at gennemføre de nødvendige led i reetableringen af den fulde adgang til Fort McHenry-kanalen. Åbningen af den tredje kanal beviser vores kontinuerlige arbejde mod dette overordnede mål, sagde O'Connell. 

Tidligere i april åbnede myndighederne to andre sejlrender, den første med en dybde på knap 3,4 meter og den anden med en dybde svarende til 4,3 meter. 

Inden udgangen af måneden er det planen at åbne en dybere og mere permanent sejlrende, som vil give de fleste større skibe adgang til Baltimores havn.  

I sidste uge trådte Federal Investigation Bureau (FBI) ind i efterforskningen af containerskibets påsejling af broen, som forårsagede dens kollaps og kostede seks dødsofre. Alle seks ofre arbejdede på broen, da en stor sektion af gitterbroen kollapsede. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094