23948sdkhjf

Mangeårig APMT-direktør skal være formand for det nye Svitzer

Mærsk løfter sløret for flere detaljer i planen for det nye, selvstændige Svitzer Group, som efter planen børsnoteres den 30. april

Om få uger bliver slæbebådsrederiet udskilt af A.P. Møller - Mærsk koncernen som et selvstændigt, børsnoteret selskab. 

Det sker formelt på en ekstraordinær generalforsamling den 26. april, som Mærsk i en regnskabsmeddelelse netop har løftet mere af sløret for. 

Af meddelelsen bekræftes det, at Mærsks ejerselskab, A.P. Møller Holding, både af navn og gavn fortsat vil have bestemmende indflydelse på slæbebådsrederiet. 

Svitzers børsnotering sker nemlig ved, at Svitzers aktier fordeles mellem de nuværende aktionærer i Mærsk, hvor hovedaktionæren er A.P. Møller Holding. 

Hver A-eller B-aktie i A.P. Møller - Mærsk A/S bliver til to ny nye Svitzer-aktier. 

Og samtidig har Mærsk indstillet den mangeårige Mærsk-profil og tidligere direktør for APM Terminals, Morten Engelstoft, som formand i Svitzer, og Robert Mærsk Uggla, formand i A.P. Møller-Mærsk, som  viceformand for det nye Svitzer Group A/S. 

Morten Engelstoft tilbragte hele sin karriere i Mærsk, inden han gik på pension som 55-årig i 2022 fra posten som topchef i APM Terminals med ca. 80 containerterminaler over hele verden.

Siden sin afsked med Mærsk har Morten Engelstoft koncentreret sig om bestyrelsesarbejde og sidder bl.a. i bestyrelsen for Wärtsilä, det britiske forsikringsselskab TT Club og Maersk Supply Service, som Mærsk sidste år solgte til A.P. Møller Holding. 

Efter planen får Svitzer din første dag på Københavns Fondsbørs tirsdag den 30. april 2024. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078