23948sdkhjf

Dansk fregat var med til at stoppe Houthi-angreb i Det Røde Hav

Dansk fregat nedskød fire droner i Det Røde Hav natten til lørdag, skriver forsvarsministeren på X

USA siger lørdag, at det sammen med koalitionspartnere har slået et omfattende angreb fra houthibevægelsen tilbage i Det Røde Hav og i Adenbugten.

Den danske fregat "Iver Huitfeldt" nedskød fire droner, oplyser forsvarsminister Troels Lund Poulsen på X. Dronerne var blevet afsendt af fjendtligtsindede styrker fra houthibevægelsen.

- Jeg er glad for, at besætningen på fregatten Iver Huitfeldt er uskadte, og stolt over deres hurtige indsats. Vi fortsætter vores patruljering i sammen med nære allierede, skriver forsvarsministeren.

- Amerikanske marinefartøjer og fly stoppede Houthi-millitsens angreb og nedskød i alt 15 angrebsdroner (kendt som UAV'ere), hedder det i en erklæring fra den amerikanske centralkommando (Centcom) ifølge Reuters.

Angrebene fra Houthi-militsen fandt ifølge oplysningerne sted i tidsrummet 4.00 til 6.30 lørdag morgen.

Dronerne udgjorde ifølge USA en umiddelbar fare for handelsskibe og flådefartøjer fra USA og andre nationer.

USA gennemførte også fredag et selvforsvarsangreb mod Houthi-oprørerne, da det angreb to lastbiler der er fra Yemen, og som støttes af Iran.

/ritzau/

Operation Prosperity Guardian

  • Forsvaret bidrager fra februar 2024 og til midten af april til den internationale flådeoperation Operation Prosperity Guardian i Det Røde Hav og Adenbugten.
  • Det danske bidrag består af fregatten 'Iver Huitfeldt' med en besætning på ca. 175 personer. I bidrager indgår blandt andet en Seahawk-helikopter.
  • Operationen skal beskytte den internationale skibsfart i farvandene, der er en vigtig livsnerve for den internationale handel, mod angreb fra den yemenitiske Houthi-bevægelse. 
  • Houthierne har siden november 2023 og i krigen mellem Israel og Hamas angrebet udført en række angreb og angrebsforsøg mod den civile skibsfart og internationale militære flådefartøjer. 
  • Angrebene har blandt andet bestået af missil- og droneangreb samt kapringer.

Kilde: Forsvaret

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453