23948sdkhjf

'Ellen' er ude af drift

Færgen er gået fra reduceret fartplan til at ligge helt stille

Den nok så omtalte elfærge 'Ellen' er ude af drift et par dage.

Årsagen er, at hun skal have eftermonteret et par batterier, som ikke kom med i pakken, da 'Ellen' gik tilbage i drift 2. februar.

Rederiet havde ellers regnet med, at udskiftningen kunne ske over tre nætter for ikke at forstyrre færgedriften, men det har vist sig umuligt. 

Det fremgår af en statusmelding på Ærøfærgernes hjemmeside.

- Vi må desværre ændre planlægningen således, at Ellen tages ud af drift onsdag, torsdag og fredag i denne uge (6. - 8. marts inkl), står der.

Årsagen er, at batterierne kræver behov for justering af software i samarbejde med vores batterileverandør, som kun er muligt i dagtimerne.

Ned i drift

'Ellen' gik tilbage i drift 2. februar efter omkring syv måneder på værft efter en varmeudvikling i batterirummet i sommer. Da hun gik i drift, vidste man i færgeselskabet godt, at man senere på foråret ville være nødt til at skifte batterier, men rederiet regnede altså med, at det kunne gøres uden gener for passagererne.

Da 'Ellen' gjorde comeback i februar skete det på reduceret fartplan - fire ture i i stedet for dem.

Og den plan fortsætter indtil batterierne fungerer, som de skal. Det fortæller konstitueret transportdirektør i Ærøfærgerne Thomas Norrild til Fyens.dk.

- Vi holder os stadig på de fire dobbeltture, indtil batterierne er balanceret. Når de er det, og vi er tilfredse med det hele, skruer vi igen op på fuld sejlplan og de fem dobbeltture, siger han.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08