23948sdkhjf

Debat: Aalborg-aftalen tegner godt

Debatindlægget er skrevet af Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Danmark og fire andre europæiske lande underskrev mandag Aalborg-erklæringen, som bl.a. fremhæver, at CO2-fangst, anvendelse og lagring (CCUS) er et nødvendigt klimaredskab. 

Samtidig markerer aftalen et vigtigt skridt i den rigtige regning med henblik på at skabe et europæisk marked for CO2-fangst, anvendelse og lagring.

Europa—Kommissionen er i disse dage værter for en stor konference, som samler mere end 400 af de vigtigste aktører indenfor CCUS, i Aalborg. 

Hvis vi griber det rigtigt an, så kan Danmark blive foregangsland på både CCS og Power-to-X. Det er meget positivt, at regeringen har øjnene på bolden her Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier

Udover, at de fem lande som nævnt har valgt at bruge lejligheden som en oplagt anledning til at fremsætte Aalborg-erklæringen, så havde Kommissionen også gode nyheder med til to gode danske CCS-projekter:

Projekt Norne og projekt Bifrost er udpeget som PCI-projekter (Projects of Common Interest), hvilket giver dem status som særligt vigtige in­fra­struk­tur­pro­jek­ter af interesse for hele Europa – og giver dem mulighed for at søge EU-støtte.

Det understøtter Danske Rederiers ambition om, at Danmark skal være EU-hub for både CCS og Power-to-X.

Der tages vigtige skridt henimod drømmen om et nyt, stort dansk er­hverv­se­ven­tyr centreret omkring CCS og Power-to-X i disse måneder. Tæt samarbejde med andre europæiske lande er en forudsætning for at gøre transport af CO2 med skib til et attraktivt for­ret­nings­om­rå­de.

Hvis vi griber det rigtigt an, så kan Danmark blive foregangsland på både CCS og Power-to-X. Det er meget positivt, at regeringen har øjnene på bolden her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141