23948sdkhjf

Værft reparerer Ellens vikar før tid: - Der er virkelig blevet knoklet

Først blev 'Ellen' blev taget ud af drift. Så ramte sort uheld vikaren. Nu er der bedre nyt for rederiet

Hos rederiet Ærøfærgerne havde man forberedt sig på, at reparationerne på færgen ’M/F Skjoldsnæs’ skulle vare måneden ud. 

Den 47 meter lange færge, der siden i sommer har opereret som en erstatning for færgen ’Ellen’, sejlede for tre uger siden ind i en mole i Fynshav på Als. Her fik færgen trykket agterporten skæv og måtte tages ud af drift.

Men fredag, og altså en del før tid, var 'Skjoldsnæs' klar fra Søby Værft igen. Det skriver Fyns Amts Avis.

- Der er virkelig blevet knoklet på værftet, og det er tydeligt, at alle har haft en interesse i at få Skjoldnæs klar hurtigst muligt, da vi jo ikke har haft noget andet at sejle med, da 'E/F Ellen' stadig ligger stille, siger Thomas Johannes Norrild, som er økonomichef ved Ærøfærgerne, til Fyns Amts Avis.

På ubestemt tid

'M/F Skjoldnæs' blev indsat som erstatningsfærge, efter at der i juli opstod røgudvikling i batterirummet på færgen ’Ellen’. Siden har færgen ligget stille og har været tilbageholdt af Søfartsstyrelsen, da der foregår en undersøgelse af omstændighederne.

Der er stadig ikke nyt om, præcis hvornår 'Ellen' igen kommer til at sejle. Ærøs borgmester har dog for nylig over for TV2 Fyn givet udtryk for, at der er en "mulighed" for, at det vil ske inden året er omme, hvis den får lov at sejle på reduceret kraft med de batterier, som ikke er blevet beskadiget. I sidste ende er afgørelsen op til Søfartsstyrelsen.

Udover Ærøfærgerne sejler også det privatdrevne Ærøxpressen til og fra Ærø mellem byerne Marstal og Rudkøbing.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079