23948sdkhjf

Ok til prøveboringer i Odense Fjord, så havnen kan udvide

Det er få år siden, Odense Havn blev færdig med en udvidelse mod nord. 

Prøveboringerne er hele forudsætningen for, at vi kan fortsætte både planlægningen af havneudvidelsen Havnedirektør Carsten Aa

Nu vil havnen udvide mod syd, og derfor skal det afdækkes, hvordan bundforholdene er.

Det er lokale miljøfolk imod, og derfor klagede de til myndighederne. 

Men havnen har netop fået grønt lys til at gå i gang med de 31 boringer, efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet har afvist at behandle en klage fra en nordfynsk naturforening, der blandt andet er nervøs for, at prøveboringerne vil støje og påvirke bestanden af såvel marsvin som ålegræs.

Det skriver Fyens.dk.

- Vi er bekymret for det liv, der forsvinder fra fjorden. Jeg ved godt, at prøveboringerne ikke har så stor betydning for det, men de går forud for et større projekt. Vi er blandt andet nervøse for, at lydene fra prøveboringerne skræmmer marsvinene væk, lød det i juni fra foreningsformand Sanne Eder ifølge mediet.

Havnedirektør Carsten Aa er ifølge Fyens.dk lettet over at kunne gå videre med planlægningen af havneudvidelsen. 

- Vi er glade for, at myndighederne har truffet en hurtig beslutning. Prøveboringerne er hele forudsætningen for, at vi kan fortsætte både planlægningen af havneudvidelsen og få lavet de nødvendige undersøgelser af bundforholdene, som skal danne grundlag for udvidelse af sejlrenden eller designet af en ny. Det har alt sammen været sat på hold, siger Carsten Aa til mediet. 

Odense Havn foran gigantisk udvidelse

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094