23948sdkhjf

Nomineret til arbejdsmiljøpris: Besætning gik til kamp mod dieselpartikler på vogndækket

Arbejdsmiljøet på ’Hammerhus’s nederste lukkede vogndæk er nu tynget af langt færre dieselpartikler efter en skibsassistent satte spørgsmål ved luftkvaliteten

En markant reducering i mængden af udstødningspartikler ved lastning og losning af dieselkøretøjer har resulteret i et bedre arbejdsmiljø, hvor medarbejdere ikke længere skal bekymre sig om mængden af partikelforurening i hverdagen. Derfor er Molslinjen nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2023.

Det skriver Arbejdsmiljørådet i en pressemeddelelse.

Flere gange dagligt fragter ro/pax-færgen ’Hammershus’ passagerer såvel som lastvogne, personbiler, landbrugsmaskiner, motorcykler og andet gods mellem Køge-Rønne og Rønne-Sassnitz. Det betyder, at der dagligt skal lastes og losses med dieselkøretøjer på færgens lukkede vogndæk.

I 2022 fik arbejdsmiljøet på vogndækket en skibsassistent til at sætte spørgsmålstegn ved luftkvaliteten og niveauet af skadelige stoffer i luften ved lastning og losning. Det resulterede i en resolut og konkret handlingsplan fra skibsledelsen med en ambition om at fastslå omfanget af problemet og finde løsninger herpå.

Et skulderklap

- Jeg tog straks fat i ledelsen og mødte opbakning til at undersøge sagen nærmere. Under kyndig vejledning fra arbejdsmiljørådgiverne hos Job Life lokaliserede vi på kort tid årsagen til partikelforureningen. Dernæst iværksatte vi en række tiltag for at reducere mængden, siger kaptajn hos Molslinjen Jacob Schødt Larsen.

- Vi er enormt stolte over nomineringen og skulderklappet, den repræsenterer, men vigtigst af alt er jeg glad for, at vi har skabt et sundere arbejdsmiljø for vores medarbejdere, uddyber han.

Den konkrete handlingsplan omfattede blandt andet en grundig gennemgang af ventilationssystemet og dertilhørende opdatering af drift og vedligehold samt ny procedure ved håndtering af køletrailere, der skal tilsluttes strøm om bord.

Slutteligt blev der stillet krav til underleverandører om at sikre, at terminaltraktorerne, der laster og losser trailere, er forsynet med partikelfiltre.

Ros fra Arbejdsmiljørådet

De mange tiltag og resolutte handlinger fra ledelsen betyder, at der til stor begejstring kunne konstateres en meget lav koncentration af dieselpartikler ved seneste måling – langt under den tilladte grænse.

Molslinjens arbejde for at reducere partikelforureningen er anerkendelsesværdig, mener Cristina Lage, formand for Arbejdsmiljørådet.

- Med en stærk indsats og stor opbakning fra ledelsen har virksomheden skabt et markant forbedret arbejdsmiljø for medarbejderne og fjernet et sundhedsskadeligt element fra deres hverdag, og det fortjener ros, siger hun.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109