23948sdkhjf

Molslinjen vandt Arbejdsmiljøprisen 2023

Arbejdsmiljøpris blev givet til Molslinjen for medarbejdertiltag mod partikler på vogndækket

Molslinjen har reduceret mængden af udstødningspartikler ved lastning og losning af dieselkøretøjer. Det har resulteret i et forbedret arbejdsmiljø for medarbejderne. 

Med den flotte indsats vinder Molslinjen Arbejdsmiljøprisen 2023 i kategorien Kemi og vådt arbejde.

Det skriver Arbejdsmiljørådet i en pressemeddelelse.

I 2022 fik arbejdsmiljøet på vogndækket, af færgen ’Hammershus’, en skibsassistent til at sætte spørgsmålstegn ved luftkvaliteten og niveauet af skadelige stoffer i luften ved lastning og losning. Det resulterede i resolut handling fra skibsledelsen, og indsatsen belønnes nu med Arbejdsmiljøprisen 2023 i kategorien Kemi og vådt arbejde.

Ifølge Arbejdsmiljørådets formand, Cristina Lage, er hæderen fuldt fortjent.

- Molslinjen vinder Arbejdsmiljøprisen i kategorien Kemi & vådt arbejde, fordi de med en omfattende indsats har sikret, at deres ansatte udsættes for mindre partikelforurening. Ledelsen lyttede til medarbejdernes bekymringer og iværksatte en måling for at undersøge, om de levede op til de krav, som grænseværdierne sætter. Undersøgelsen resulterede i forskellige initiativer, som har givet et sundere arbejdsmiljø. Jeg håber, flere arbejdspladser i branchen lader sig inspirere af Molslinjens stærke indsats, siger Cristina Lage.

Nye tiltag

Flere gange dagligt fragter færgen ’Hammershus’ passagerer såvel som lastvogne, personbiler, landbrugsmaskiner, motorcykler og andet gods mellem Køge-Rønne og Rønne-Sassnitz. Det betyder, at der dagligt skal lastes og losses dieselkøretøjer på færgens lukkede vogndæk, hvoraf bekymringen for arbejdsmiljøet opstod.

Om Arbejdsmiljøprisen

Arbejdsmiljøprisen uddeles af Arbejdsmiljørådet til fire arbejdspladser, som gør noget særligt for arbejdsmiljøet, og som kan inspirere andre. De 12 nominerede arbejdspladser og de fire vindere udvælges af en dommerkomité, der består af repræsentanter fra DA, FH, KL, Lederne og Akademikerne og formand for Arbejdsmiljørådet Cristina Lage.

Kilde: Arbejdsmiljørådet

Den konkrete handlingsplan omfattede blandt andet en grundig gennemgang af ventilationssystemet og en dertilhørende opdatering af dets drift og vedligehold samt en ny procedure ved håndtering af køletrailere, der skal tilsluttes strøm om bord.

Slutteligt blev der stillet krav til underleverandører om at sikre, at terminaltraktorerne, der laster og losser trailere, er forsynet med partikelfiltre.

De mange tiltag og resolutte handlinger fra ledelsen betyder, at der, til stor begejstring blandt de ansatte og ledelsen, kunne konstateres en meget lav koncentration af dieselpartikler ved seneste måling – langt under den tilladte grænse.

I bedømmelsen lægger Arbejdsmiljørådet blandt andet vægt på at Molslinjen har iværksat en indsats, der kan bredes ud til resten af virksomheden, andre virksomheder i branchen og andre brancher.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109