23948sdkhjf

Norske installationsfartøjer skal opstille Thor-feltet

Det bliver Fred. Olsen Windcarrier, der skal lægge installationsfartøj til opstilling af 72 havmøller i Thor havmøllepark

Fred. Olsen Windcarrier (FOWIC) skal levere fartøj til mølleinstallationen ved Thor havvindmøllepark i den danske del af Nordsøen. Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

I alt skal opstilles 72 havmøller og FOWIC vil anvende to installationsskibe af Tern-klassen til formålet. 

Skibene opgraderes, så de før elektriske kraner med en løftekapacitet på 1.600 tons. Ifølge FOWIC vil skibene også få andre opgraderinger blandt af af fartøjernes jackingsystem.

Grøn strøm til millioner

Thor-feltet bliver Danmarks største havmøllepark med en kapacitet på 1 GW, hvilket skulle være tilstrækkeligt til at forsyne én million hustande med elektricitet. Efter planen skal Thor være færdig i 2027.

Energiselskab udpeger foretrukne leverandører til Danmarks største havvindmøllepark

Det er energiselskabet RWE, der står for projektet, og installationen af havmøller vil begynde i 2026. Det bliver Esbjerg, der bliver udskibningshavn for de mange møller.

Satser på lokalt samarbejde

- Vi er glade for at samarbejde med Fred. Olsen Windcarrier, og igen demonstrere, at vi bekymrer os om bæredygtighed og vores klima. At vælge Fred. Olsen Windcarrier som leverandør af transport og installation af vindmøller til vores Thor havvindmøllepark er baseret på det stærke partnerskab, vi har udviklet på tidligere projekter, så vi er sikre på, at vi har fundet den rigtige partner til Thor, siger Pia Lanken, administrerende direktør i RWE Renewables Danmark i forbindelse med aftalen.

Også i Fred. Olsen Windcarrier er de glade for den nye ordre.

- Vi er ekstremt stolte over at vinde transport- og installationskontrakten direkte med RWE, en nøglespiller i den grønne omstilling. Denne kontrakt viser tydeligt mangfoldigheden og konkurrenceevnen i vores opgraderede flåde, siger Alexandra Koefoed, CEO, Fred. Olsen Windcarrier. Hun understreger desuden, at rederiet ser frem til at samarbejde med lokale leverandører om projektet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094