23948sdkhjf

Amerikansk materiel og tropper fylder op i Esbjerg Havn

30 helikoptere og 1000 køretøjer er landet i Esbjerg Havn som del af Operation Atlantic Resolve

Amerikanske soldater, helikoptere og andet militært materiel ankommet til Esbjerg Havn om bord på det civile fragtskib 'ARC Endurance'. 

Det militære isenkram skal støtte den amerikanske tilstedeværelse i Europa og er en del af Operation Atlantic Resolve, oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

Omkring 30 amerikanske helikoptere og 1000 køretøjer blev læsset af på havnen i Esbjerg.

Danmark yder værtsnationsstøtte, men det er også en øvelse i at bruge danske havne som springbræt for videre transport i Europa. Når havnene bliver testet, kan fremtidige operationer køre hurtigt og smidigt, forklarer Forsvaret.

God træning for Forsvaret

"Ved at udøve værtsnationsstøtte udviser Danmark evne og vilje til at leve op til forpligtigelserne i NATO-samarbejdet. Det er en øvelse, der kræver koordination, overblik og tunge logistiske kompetencer, når der skal tages imod store mængder materiel. Derfor er det god træning for Forsvaret, hedder det i meddelelsen.

Ud over Forsvaret bliver Host Nation Support udført i samarbejde med Hjemmeværnet, Syd- og Sønderjyllands Politi, Esbjerg Havn og Esbjerg Lufthavn.

Videre til Østeuropa

Materiellet kommer fra den amerikanske 3rd Combat Aviation Brigade, der normalt er hjemmehørende i Fort Stewart i Georgia, men som nu transporteres til Østeuropa til udskiftning af de amerikanske styrker.

Bilskib med militærudstyr fra USA losser i Esbjerg

Det er ikke første gang, Danmark yder værtsnationsstøtte. Senest var det i forbindelse med øvelsen Dynamic Front, hvor 11 NATO-lande deltog i en artilleriøvelse i Oksbøl. Danske havne har også været brugt til Host Nation Support flere gange. 

Dele af det amerikanske materiel bliver fragtet til Esbjerg Lufthavn, hvor amerikanske soldater skal klargøre materiellet inden videre transport til Østeuropa.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078