23948sdkhjf

Bilskib med militærudstyr fra USA losser i Esbjerg

Tidligt i morges anløb det største skib i Esbjerg, der nogensinde er sejlet ind i havnen.

Det er det 264 meter lange bilskib 'ARC Endurance'. Skibet er fyldt med flere hundrede pansrede køretøjer og materiel fra USA, som skal losses og transporteres videre til Polen på lastbiler.

Det skriver Forsvarskommadoen.

Når så stort et skib ankommer med militært materiel, kræver det hurtigt og smidigt samarbejde NATO-landene imellem. Storbritannien stiller med de soldater, som skal håndtere lasten.

Som værtsnation løser Danmark en bred vifte af opgaver – både militære og civile. Alt lige fra koordination mellem de tre NATO-lande og de danske myndigheder til helt lavpraktiske opgaver som indkvartering af de britiske soldater og bevogtning af havnen. Sidstnævnte løses af soldater fra Hjemmeværnet.

Det er US Army 3rd Armored Brigade Combat Team fra 4th Infantry Division med base i Colorado, som sender materiellet til Europa. Her skal de deltage i en længe planlagt øvelsesaktivitet i det polske øvelsesområde Drawsko Pomorskie.

Inden 'ARC Endurance' ankom med de amerikanske køretøjer til Esbjerg, havde Søværnets minerydningstjeneste sikret, at havnen var sikker at sejle i. 

Det er ikke tilfældigt, at det lige er Esbjerg Havn, der lægger kaj til den opgave. Havnen har siden Natos etablering i 1949 været udpeget som en Nato-havn, skriver DR

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093