23948sdkhjf

Hempel ændrer i direktionen

Den 1. juni tiltræder Peter la Cour Gormsen som chief financial officer (CFO) og executive vice president of finance hos malingproducenten Hempel.

Han kommer fra en stilling som group CFO hos GN Store Nord, og overtager efter Lars Jønstrup Dollerup, som har besluttet at forlade Hempel efter fem år i virksomheden.

- Peter vil være en fantastisk tilføjelse til Hempels direktion. Peter bringer uvurderlig global finansledererfaring og omfattende viden om international ledelse, økonomi, IT og forsyningskæder. Vi er meget glade for at byde Peter velkommen ombord, siger Michael Hansen, koncernchef og administrerende direktør for Hempel.

Før han kom til GN, arbejdede Peter la Cour Gormsen for Novo Nordisk, Novozymes og Chr. Hansen. Han har også international erfaring fra at arbejde og bo i USA.

- Jeg ser frem til at blive en del af Hempel, en beundringsværdig virksomhed i den internationale malingsindustri med en stolt historie og spændende ambitioner for fremtiden. Hempels globale tilstedeværelse og mangefacetterede løsninger, som spænder over segmenterne husmaling, marine, infrastruktur og energi, såvel som virksomhedens bæredygtighedspåvirkning og ambitioner, kombineret med værdierne om at give tilbage til samfundet gennem Hempel Fonden, er virkelig inspirerende, siger Peter la Cour Gormsen.

Samtidig med ansættelsen af en ny CFO udnævnes René Overgaard Jensen til chief transformation & information officer (CTIO) og executive vice president for digital, strategy & transformation.

- Vi sigter efter at fordoble Hempel på en økonomisk bæredygtig måde, og en af vores løftestænger til at gøre det er ved at harmonisere vores måder at arbejde på i langt højere grad, siger Michael Hansen.

- Med denne nye direktionsfunktion, ledet af René Overgaard Jensen, vil vi kombinere de kompetencer, der muliggør en koordineret og effektiv transformation af vores processer gennem standardisering, automatisering og digitalisering, tilføjer han.

René Overgaard Jensen kom til Hempel i april 2021, og før dagens udnævnelse fungerede han i direktionen som head of strategy & transformation. Han har stor erfaring med international transformation og strategieksekvering gennem sit tidligere arbejde hos PA Consulting og Maersk, hvor han blandt andet fungerede som head of transformation and process excellence i en tid med omfattende og kompleks transformation.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109