23948sdkhjf

Hurtigruten vil have første 0-emissionsskib klar i 2030

Et innovativt partnerskab skal sikre det norske rederi Hurtigruten levering af det første 0-emissionsskib allerede i 2030

At skabe det mest energieffektive og bæredygtige krydstogtskib nogensinde - og så allerede inden 2030 - det er ambitionen for et nyt innovativt partnerskab som er etableret under det norske rederi Hurtigruten.

Projektet har fået navnet Sea Zero og ud over Hurtigruten har projektet også deltagelse af forskningsinstituttet SINTEF og 12 maritime partnere.

Til at komme i gang har projektet i første omgang fået støtte på syv mio. euro og har i første omgang et budget på 13 mio. euro. Pengene skal bruges til at udvikle energieffektive løsninger til blandt andet batteriløsninger, skrogdesign, bæredygtig byggepraksis og hoteldrift ombord for at reducere energiforbruget til et minimum.

Det fortæller det maritime medie shippax.com.

Efter et par indledende år med forskning vil resultaterne gå direkte over i byggefasen, så skibet kan være klar i 2030.

- Vi sigter mod at bygge det mest energieffektive passagerskib nogensinde. Vi vil vende hver eneste sten for at reducere både energiforbrug, affald og emissioner til et minimum. Forbrugerne vil ikke fortsætte med at acceptere brugen af svær brændselsolie eller klimamål, der er langt bagud i forhold til Paris-aftalen. Nulemissionsskibe vil være den game-changer, vores industri har brug for, fortæller Gerry Larsson-Fedde, Hurtigruten Norges direktør for Marine Operations til mediet.

Kæmpe miljøopgradering af næsten 30 år gamle hurtigruteskibe går i gang

Han peger blandt andet på hoteldriften, som den store energisluger, og som bliver udfordret yderligere, når færgen sejler på batterier og ikke kan bruge overskudsvarmen til opvarmning af kahytterne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tysk havvind- og brintindustri lægger pres på regering for mere grøn brint
Forsvarsforlig giver håb for Søværnet
Brancheorganisationer bakker op omkring nyt forsvarsforlig
Norden vil sejle projektlast på sine bulkcarriere
Så meget tjente tidligere Desmi-ejer på at sælge sit livsværk
Færge er fortsat på værft efter weekendens uheld
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093