23948sdkhjf

Danske Rederier: Piratangreb afslører fortsat problem i Guineabugten

Piratangrebet på det danskejede tankskib 'Monjasa Reformer' viser, at der stadig er problemer med pirater i Guineabugten, påpeger Danske Rederier

Det danskejede skib ’Monjasa Reformer’ blev sent lørdag aften angrebet i Guineabugten. Skibet er ejet af det danske rederi Monjasa og er endnu ikke blevet fundet i området.

- Den igangværende alvorlige og ulykkelige hændelse med 'Monjasa Reformer' viser desværre med al tydelighed, at problemerne med pirateri vest for Afrika langt fra er løst. Vores tanker går først og fremmest til besætningen om bord og deres kære derhjemme, og vi arbejder sammen med Monjasa og relevante myndigheder herhjemme og i området på højtryk for at løse situationen og få de søfarende sikkert hjem, siger Anne H. Steffensen i en pressemeddelelse.

Skibet befandt 140 sømil ud for Congo og har 16 besætningsmedlemmer ombord. De opholder sig i skibets sikringsrum ’citadellet’. Ingen af besætningsmedlemmerne er danske.

Danskejet tankskib bordet af pirater ud for Congo

- Den aktuelle situation viser med al tydelighed, at de fleste lande i regionen ikke har de fornødne ressourcer eller kapaciteter til at reagere på en sådan hændelse. Vi bør derfor også overveje, hvilke mindre bidrag til øget træning eller overvågning, Danmark kan sende, mens vores flådefartøjer er optaget andetsteds, siger Anne H. Steffensen og fortsætter:

- Vi har fuld forståelse for, at der med Ruslands angrebskrig mod Ukraine er brug for Danmarks sømilitære kapacitet andetsteds. Men da piratproblemet vest for Afrika ikke er løst, er vi nødt til at finde andre løsninger. Der er konstant flådefartøjer fra en række lande i området, ikke mindst fra en række europæiske lande. Derfor bør særligt EU-landende i langt højere grad koordinere deres tilstedeværelse , så vi dækker det kæmpestore område bedst muligt.

I 2022 var det samlede antal piratangreb i Guineabugten 19. Et fald fra 35 angreb i 2021 og 84 angreb i 2020.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094