23948sdkhjf

Danskejet tankskib bordet af pirater ud for Congo

Det dansk-ejede tankskib 'Monjasa Reformer' er bordet af pirater i Guinea-bugten ud for Congo

Den 25 marts blev det danskejede tankskib 'Monjasa Reformer' bordet af pirater på en position 140 sømil vest for Port Pointe-Noire, Congo, i Guineabugten. På det tidspunkt var der 16 besætningsmedlemmer ombord. De søgte omgående ly i skibets beskyttelsesrum - også kaldet citadellet, som det er procedure i den slags situationer. Det oplyser rederiet Monjasa til Søfart i en mail.

Tankskibet var chartret til Montec Ship Management, der øjeblikkeligt rapporterede hændelsen til Maritime Domain Awareness for Trade - Gulf of Guinea corporation center (MDAT-GoG), og samarbejder med alle relevante maritime myndigheder i region, herunder flere lokale og internationale flåder.

Ifølge rederiet Monjasa er der i øjeblikket ingen kommunikationsmuligheder til skibet, men at de samarbejder med de lokale myndigheder om at etablere kommunikation for at få overblik over situationen om bord og give al den støtte til besætningen, som den har brug for.

Dette arbejde foregår i tæt samarbejde med Montec Ship Management og de lokale myndighederne

"Alle vores tanker er hos besætningen og de pårørende i disse timer," skriver rederiet.

Sikkerhedsprotokollen fulgt 

"Sikkerheden og trivslen for vores besætninger og partnere er vores første prioritet, ikke mindst i Vestafrika hvor piratoverfald er en kendt risikofaktor. For at minimere risikoen for personskade, samt driftstab på grund af overfald har Monjasa-koncernen implementeret en anti-piratpolitik, som omfatter en omfattende beskrivelse af, hvordan besætningen og officererne bør agere i tilfælde af piratangreb. Politikken omfatter forholdsregler, der skal træffes både under og efter et eventuelt overfald," hedder det videre i mailen fra rederiet.

'Monjasa Reformer' servicerer skibe i farvandet ud for Vestafrika med marinebrændstof. Der er ikke meldinger om skader ombord på skibet.

'Monjasa Reformer'

Type: Olie- og kemikalietanker

Byggeår: 2003

Dwt: 13.700

LOA: 135m

Kilde: Monjasa

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078