23948sdkhjf

'Stena Impero' forlader Iran med kurs mod Dubai

Artiklen er opdateret 27. september kl. 11.16 med bekræftelse fra Stena Bulk.

Det svenskejede tankskib 'Stena Impero', der har været opbragt af Iran i mere end to måneder, er tidlig fredag morgen dansk tid sat i bevægelse.

Det bekræfter Stena Bulk og Northern Marine Management i en meddelelse.

- Skibet har forladt havnen i Bandar Abbas og er i transit til Dubai, hvor besætningen kan afmønstre, få lægelige undersøgelser og blive de-briefet, siger siger Stena Bulks CEO Erik Hånell i meddelelsen og fortsætter:

- Besætningens familiemedlemmer er blevet informeret, og selskabet arbejder på at arrangere hjemsendelser af de højt skattede søfolk ved snarest mulige lejlighed.

Iran oplyste mandag i denne uge, at skibet ville blive frigivet inden for kort tid. Det præcise tidspunkt var dog ikke kendt, og i Stena Bulk oplyste Erik Hånell mandag, at rederiet ikke havde modtaget formelle informationer om, at skibet kunne sejle.

'Stena Impero' er svenskejet, men indregistreret i Storbritannien. Det blev beslaglagt af den iranske revolutionsgarde den 19. juli i Hormuz-strædet, hvor Den Persiske Bugt munder ud.

Det havde ifølge Iran forbrudt sig mod "internationale maritime regler". Det skete to uger efter, at Storbritannien ud for Gibraltar opbragte en iransk råolietanker med den begrundelse, at skibet skulle levere olie til Syrien i strid med EU's sanktioner mod Syrien.

Opbringelsen af 'Stena Impero' blev i nogle britiske medier tolket som tak for sidst fra Irans side og et bytteobjekt for at få den iranske olietanker ud at sejle igen.

Læs mere: Iransk råolietanker har slukket AIS i Middelhavet

Port Rashid ligger omkring 250 kilometer fra Bandar Abbas. Sejler 'Stena Impero' med normal hastighed vil det være fremme ved destinationen inden for en halv dag.

Tidligere på måneden oplyste Stena Bulk, at syv af de 23 tilbageholdte besætningsmedlemmer på skibet 'Stena Impero' var frigivet af Iran, mens 16 stadig var tilbageholdt.

Rederiet oplyste denne uge, at der ikke var nogen igangværende forhandlinger med Iran, og at rederiet ikke havde hørt om nogen sigtelser fra Iran mod hverken besætningen eller selve rederiet.

Skibets besætning kommer fra Rusland, Indien, Letland og Filippinerne.

Læs mere: Stena Bulk-CEO: Tilbageholdelse er uacceptabel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097