23948sdkhjf

Iran: Olien fra 'Adrian Daria 1' er solgt

De 2,1 mio. tønder råolie ombord på det iranske tankskib 'Adrian Darya-1' er blevet solgt, siger en talsmand fra Irans regering på et pressemøde mandag.

- Den Islamiske Republik Iran har solgt olie fra dette skib, og nu vil ejeren og køberen af denne olie bestemme destinationen for lasten, sagde Ali Rabiei, en talsmand for den iranske regering, ifølge Reuters på et pressemøde i går. 

Talsmanden oplyser ikke, hvem oliens nye ejer er. Skibets olie vurderes at have en værdi på 130 mio. dollar svarende til ca. 870 mio. kroner.

Samtidig oplyser Iran, at det har indsat en destroyer for at sikre iranske handelsskibe i Aden-bugten, skriver Reuters.

Det 300.600 t.dv. store tankskib havde senest retning imod Tyrkiet, men afventer nu nye instrukser og befinder sig i skrivende stund syd for Kreta med kurs østover.

Skibet, der har skiftet navn fra 'Grace 1' til 'Adrian Darya 1', blev opbragt af britiske styrker 4. juli. Det skete, på grund af mistanke om at skibet var på vej med råolie til Syrien i strid med EU's sanktioner. Det har Iran afvist.

Gibraltar frigav skibet 15. august.

Data indikerede herefter, at skibet var på vej mod havnebyen Kalamata i det sydlige Grækenland. Det afviste grækerne dog, og i weekenden lød det så, at skibet skulle være på vej mod Tyrkiet.

De amerikanske myndigheder har tidligere sat skibet i forbindelse med Irans Revolutionsgarde, som i USA er opfattet som en terrororganisation. Derfor har USA krævet skibet tilbageholdt og lasten beslaglagt.

- Vi har gjort det klart, at alle, der rører ved skibet, hjælper det eller tillader, at det lægger til kaj, risikerer, at blive ramt af sanktioner fra USA, har USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, sagt om sagen.

Spændingerne mellem USA og Iran er taget til, siden den amerikanske præsident, Donald Trump, sidste år trak USA ud af atomaftalen med Iran.

USA besluttede i den forbindelse at genindføre en række sanktioner mod Iran. Det har i høj grad påvirket landets olieeksport.

Læs også: Iran i ny advarsel om usikre farvande

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157