23948sdkhjf

Iran i ny advarsel om usikre farvande

Der er ingen garanti for sikre farvande omkring Iran, hvis nogen forsøger at forstyrre landets olieeksport. 

Sådan lød det fra Irans præsident Hassan Rouhani i går i en advarsel til USA, skriver Reuters. Udtalelserne kom, da præsidenten mødtes med landets øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei.

- Verdenskrafterne ved, at i tilfælde af at olien er helt sanktioneret, og Irans olieeksport er reduceret til nul, kan internationale farvande ikke sikres på samme måde som før, sagde Hassan Rouhani ifølge Reuters og fortsatte:

- Så et fælles pres imod Iran kan ikke være til deres fordel og vil ikke garantere fred i regionen og verden. 

USA har højlydt protesteret imod frigivelsen af det iranske tankskib 'Adrian Darya 1', der mandag forlod Gibraltar med 2,1 mio. tønder råolie ombord efter adskillige ugers tilbageholdelse. 

Læs også: Brand blusser op igen på fuldt lastet VLCC

Frigivelsen af tankskibet har endnu ikke ført til, at Iran har frigivet det UK-flagede tankskib 'Stena Impero', der er tilbageholdt med 23 søfolk i Iran.

Under et nyligt besøg i Sverige advarede også Irans udenrigsminister Mohammad Javad Zarif om at følge USA's retning over for landet. 

- Præsident Trump kan ikke forvente at være uforudsigelig og forvente andre at være forudsigelige. Uforudsigelighed vil føre til gensidig uforudsigelighed, og uforudsigelighed er kaotisk, sagde han ifølge Reuters. 

En anseelig del af verdens olieforbrug bliver sejlet ud af Mellemøsten igennem Hormuz-strædet, der løber imellem Iran i nord og De Forenede Arabiske Emirater i syd. 

Læs også: Forsker: Dansk fregat i Hormuzstrædet vil give falsk tryghed

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125