23948sdkhjf

Den nye rorgænger klar til opgør med business as usual

Ved A.P. Møller-Mærsks generalforsamling tirsdag blev det til farvel til bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen og goddag til efterfølgerende Jim Hagemann Snabe. Skiftet markerede også et farvel konglomeratet, et farvel som kommer sammen med det seneste resultat på samlet minus 1,89 mia. dollar.

Opsplitningen er den nye topmand allerede klar til at udnytte, og – hvis det viser sig nødvendigt - tage et opgør med forretningsmodellen.

A.P. Møller - Mærsks generalforsamling
Snabe: Stolt af og ydmyg over for opgaven

Billedserie: Vagtskifte i Mærsk-toppen

Pram forsvarer trussel om udflagning

- Man kan forestille sig, at vi skal håndtere lageret for kunder. Noget af lageret er på et skib, noget er på en terminal, noget på en lastbil, og noget hos kunden. Men hvis man overtager hele den logistik, hvilket vi i dag allerede gør hos Damco, så har man pludselig ændret forretningsmodellen. Ny flytter vi ikke bare en vare, vi håndterer logistikken og lagrene optimalt for virksomheden, siger Jim Hagemann Snabe, ifølge Børsen.

Bestyrelsesformanden understreger ifølge Jyllands-Posten dog, at man trods teknologiens indtog stadig skal være i den fysiske verden, som man har været det altid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125