23948sdkhjf

Snabe: Stolt af og ydmyg over for opgaven

Jim Hagemann Snabe, ny bestyrelsesformand for A.P. Møller-Mærsk, træder til opgaven med stolthed og ydmyghed. Det siger han selv fra talerstolen på selskabets generalforsamling tirsdag, hvor han overtager formandsrollen fra Michael Pram Rasmussen.

- Jeg er glad for den tillid bestyrelsen og hovedaktionæren har vist ved at udtrykke opbakning til mig som ny bestyrelsesformand. Jeg er stolt over men også ydmyg over for opgaven, siger Jim Hagemann Snabe i nogle af sine første bemærkninger.

- Der er ingen magiske trick
Jim Hagemann Snabe blev valgt ind i Mærsk-bestyrelsen ved generalforsamlingen i 2016 og har derfor siddet med ved bordet, da der i årets løb blev lagt en helt ny strategi for konglomeratet, som nu kun vil koncentrere sig om transport og logistik på bekostning af de olierelaterede aktiviteter.

- Der er besluttet en ny strategi, som skal gennemføres. Det er en meget ambitiøs strategi, som er en reaktion på de vanskelige markedsvilkår, vi oplever, både i container- og olieindustrien, siger Jim Hagemann Snabe.

Se billeder fra generalforsamlingen her

- Lad mig sige med det samme: Der er ingen magiske trick, ingen simple genveje. Strategien kræver vigtige beslutninger og frem for alt en masse hårdt arbejde for at blive gennemført, tilføjer den nye formand.

Digitalt fokus
Jim Hagemann Snabes fortid ligger blandt andet som topchef for den tyske softwarevirksomhed SAP, og hans erfaring på det digitale område er en af de ting, der er blevet lagt vægt på i udnævnelse som ny formand. Det kom han også ind på fra talerstolen:

- Vi skal være meget ambitiøse, når det gælder at udnytte de nye, digitale muligheder for at forbedre vores forretning, der hvor det giver mest værdi og mest forenkling for vores kunder.

Maersk Line har i forvejen indgået aftaler med Alibaba og IBM om at digitalisere dele af forretningen, og den afgående formand, Michael Pram Rasmussen, fortalte på generalforsamlingen, at der er lavet en ny tværgående digital organisation, og der er nu mere end 15 prototyper på digitale produkter.

/Ritzau/Finans

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078