23948sdkhjf

J. Lauritzen i stor fyringsrunde

Rederiet reducerer den landbaserede medarbejderstab med 15 procent svarende til cirka 30 personer. Medarbejderne på rederiets skibe berøres ikke.
J. Lauritzen har i dag informeret sine medarbejdere om, at rederiet vil skære markant ned i antallet af landbaserede medarbejdere herhjemme og i udlandet.

Når afskedigelserne er fuldt gennemført mod udgangen af 2017, vil de omfatte omkring 15 procent af de ansatte på land, mens rederiets søfarende medarbejder ikke berøres, fremgår det af en pressemeddelelse fra J. Lauritzen.

Vil sikre virksomhedens fremtid
- Den igangværende svaghed i markedet påvirker fortsat vores lønsomhed negativt. Vi har gjort mærkbare fremskridt mod at omdanne J. Lauritzen til en mere agil og enkel forretning, men vi er nødt til at tage yderligere skridt for at adressere vores omkostningsbase, så vi kan sikre virksomhedens fremtid. Det er ingen nem beslutning at reducere medarbejderstaben, men vi har ingen andre muligheder end at handle ud over de ændringer, vi allerede har foretaget, hedder det i meddelelsen.

Mads P. Zacho, adm. direktør for J. Lauritzen, tilføjer:

- Vi beklager dybt, at de svære markedsvilkår indebærer, at vi må sige farvel til dygtige og dedikerede ansatte, men vi vil gøre vores yderste for at støtte og hjælpe de berørte, for eksempel i form af karriererådgivning etc.

Ifølge netmediet ShippingWatch fordeler de stillinger, der forsvinder, sig nogenlunde jævnt mellem tørlast, gas og administrationen, men med en overvægt i den sidste gruppe. Det drejer sig om i alt cirka 30 stillinger.

Fortsat pres på tørlastmarkedet
I pressemeddelelsen stilles spørgsmålet, hvorfor det har været nødvendigt at skære i medarbejderstaben, når tørlastmarkedet har set fremgang i slutningen af 2016.

Til det svarer ledelsen, at tørlastmarkedet trods de seneste måneders forbedring fortsat er under pres på grund af overkapacitet og et stort antal nybygninger på vej ind i markedet. Ydermere er rederiets små gastankskibe negativt påvirket af et svagt marked for store gastankere.

Læs også: J. Lauritzen: Tidligst bedring af tørlastmarkedet om 2-3 år

Ledelsen afviser i meddelelsen også spekulationer om, at nedskæringen skyldes drøftelser med rederiets banker. Og når det gælder spørgsmålet, om der kan komme flere fyringer, svarer ledelsen:

- Fremtiden er altid usikker, men for øjeblikket ser vi ingen grund til yderligere reduktioner.

En attraktiv arbejdsgiver
Endelig fastholder ledelsen, at J. Lauritzen fortsat vil være en attraktiv arbejdsgiver.

- Men vi er også en virksomhed, der tilstræber at være effektiv og omkostningsfokuseret. Når det er sagt, er det et uheldigt, men nødvendigt skridt for at sikre, at vores organisation afspejler de nuværende markedsvilkår, hedder det.

J. Lauritzen nedjusterede efter tredje kvartal forventningerne til hele året. Det skete på baggrund af et driftsresultat før særlige poster (EBITDA) i tredje kvartal på minus 12,9 mio. dollars mod et underskud på 12,2 mio. dollars i samme periode året før.

Rederiet angav som årsag til nedjusteringen først og fremmest de fortsat svage tørlastmarkeder samt øget pres på markedet for mindre gastankskibe, der er fulgt i kølvandet på ratefaldet for store og mellemstore gastankskibe.

Læs også: J. Lauritzen nedjusterer
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14