”Brexit er en chance for britisk shipping”

POLITIK: Mens Europa og verden skælvede under Brexit, er der kræfter i Storbritannien, der ser udviklingen som en chance for fremtidens shipping-miljø i landet.

Royal Arctic Line-kancelleringer spøger

SØFART ANALYSE: Spekulationer om aflysninger af et eller flere skibe i Royal Arctic Lines’ nybygningsprogram fra Remontowa kan ikke bekræftes, men nye enheder spøger i baggrunden.

Ny bestyrelsesformand for DanPilot

Danske rederier nedtoner betydningen af Brexit

SAMHANDEL: Indtjeningen på DFDS’s trafik med gods og passagerer til og fra Storbritannien rammes ikke voldsomt af Brexit. Samme afvæbnende melding lyder fra andre rederier.

Analytiker: Maersk Line kan tiltrække flere investorer alene

OPSPLITNING: Vagtskiftet i toppen af Mærsk-gruppen kom med et forvarsel om opsplitning i selvstændige enheder. Det kan gavne Maersk Line.

Blue Water sender transformere til Horns Rev

Alt gik efter planen, da Blue Water i sidste uge lastede tre transformere på Esbjerg Havn.

Shipping.dk køber Rasmus Christensen Shipping

Online Avis Arkiv

Det første af Terntanks fire nye avancerede tankskibe på vej hjem

TANK: ’Ternsund’ er leveret og skal inden om Singapore efter en last inden introduktionen ud fra NEOT’s raffinaderi i Gøteborg til august.

Norsk kystfart kunne betale sig i 2015 for Nørresundby Rederi

KYSTFART: Faste kontrakter i euro og fortsat vækst i den norske byggebranche sender Nørresundby Rederi tilbage i sorte tal på bundlinjen.

VIDEO: Kom med gennem den udvidede Panamakanal

’Wind Ambition’ sluttet til nyt tysk projekt i Østersøen

Nu også små-fartøjer på metanol – hvor langt er bunkeralternativet i skyggen af LNG?

ALTERNATIV BUNKER: Første store metanol-drevne nybygninger leveret, samtidigt bliver Stena Lines metanol-projekt nu fulgt op i Sverige på mindre fartøjer.

DTU-professor med fokus på de blå muligheder

UGENS PROFIL: Overgangen fra lektor til professor ændrer ikke fokus for Harry Bingham, der ser forskningen, undervisningen af de studerende og kontakten til erhvervet som en helhed, der skal forfølges.

Rederiforeningen tager teten i CO2-indsats

MARITIM POLITIK: Et nyt studie skal inden årets udgang ligge klart om den danske skibsfarts CO2-udledning. Det skal give danske rederier et vidensbaseret udgangspunkt for at gå ind i CO2-debatten i relation til IMO og COP22.

Stena Line næsten i mål med metanol-færgen ’Stena Germanica’

ALTERNATIV BUNKER: Tre ud af fire hovedmotorer kører nu på metanol på ’Stena Germanica’. Stena har dermed høstet de første reelle driftserfaringer.

38 nye udfordrere klar til shippingmiljøet

DIMSSION: Danmarks Skibsmæglerforening og Rybners Handelsskole har klarmeldt 38 nye elever fra danske shipping- og speditionsfirmaer landet over. De var forleden samlet til officiel dimission hos skibsmæglerforeningen.

Siemens træder på bremsen i Storbritannien

Industrigiganten vil ikke søsætte nye initiativer i Storbritannien, før man kender følgerne af Brexit.

Maersk Line holder igen med beslutning om nye skibe

1

Første vessel managers færdiguddannet

Det første hold vessel managers er færdiguddannet fra Maskinmesterskolen København. De skal løfte niveauet blandt skibsinspektørerne.

ABB fik ordre på strømanlæg til HH Ferries

Regeringen ønsker Søværnets fregatter fuld operationsklare

ARKTISK BEREDSKAB: Som et led i den analyse af Rigsfællesskabets ansvar for særligt de arktiske områder ønsker regeringen besætningsberedskabet på alle tre fregatter opgraderet til komplet niveau.

Grønlands nye storhavn kræver brugerbetaling

HAVNE: Sikuki Nuuk Harbour i den grønlandske hovedstad bliver også den første havn i Grønland, der vil forlange direkte brugerbetaling, når man overtager driftsansvaret 1. juli.

Panamakanal-åbning med mislyde

SHIPPING: Premiere-åbningen af det nye kanalsluse-system gik, som det skulle, for Panama Canal Authorithy, men vandmangel, massive udeståender med entreprenørerne og sikkerhedsproblemer lurer forude.

Rolls Royce åbner for civile droneskibe

TEKNIK: Britisk-baserede Rolls Royce Marine bag nyt multi-millionprojekt, der skal lancere mandskabsløse skibe som konkret alternativ til kommerciel shipping.

Vindgiganter tvivler på Kriegers Flak

DBB Jack-Up Services i nye klæder

Maersk Oil ser ikke tab af kæmpekontrakt som katastrofe

Smedegaard får kæmpesum med fra Mærsk

Sanktioner rammer danske Otto Danielsens arktiske stentransporter

Viking Supply Ships suspenderet fra Oslo Børs

Teknisk prestige-symposium skal afvikles i Danmark – men mangler danskere

Forsvaret ønsker øget arktisk beredskab

Varme, effektive dage i Dubai med ’Olfert Fischer’

Mærsk mister vigtig Qatar-kontrakt

Mere magt til unge Uggla?

Storaktionærer vil have mere ud af Mols-Linien

Se alle Medlemmernes egne nyheder

TECHNOFLEX Flexibele koblinger type LF

TECHNOFLEX universsale torsionale LF koblinger - LØSER DIN OPGAVE -

Første automatiserede landstrømsanlæg, skal levere strøm til verdens største emissionsfri elfærger

Innovativ ABB-teknologi reducerer udledning, effektiviserer batteriopladning og reducerer sikkerhedsrisikoen på HH Ferries’ rute mellem Helsingør og Helsingborg.

Rigtig god sommer - vi holder åbent som normalt igennem hele perioden

Sommerferien er lige om hjørnet, og vi vil fra Fyns Kran Udstyr A/S gerne ønske dig en rigtig god sommer. Vi holder åbent som normalt igennem hele perioden,

Gummifendere til skibe og havne

WILLBRANDT har i årtier været kendt som leverandør af komplette fendersystemer og tætningsprofiler til skibe og havne i mange af verdens lande.

Jobopslag: Servicetekniker – kraner og løftegrej – Sønderjylland

Vi er en mellemstor virksomhed med god vind i ryggen, og vi mangler derfor endnu en servicetekniker på vores hold til udførelse af eftersyn og vedligeholdelse af kraner og løftegrej.

Færgerejsen starter på Google

De fleste danskere kender grundlæggende til de færgeselskaber, der kan sejle dem fra A til B. Udvalget er trods alt mindre end hvad der er gældende for eksempelvis flybilletter. Alligevel starter rejsen som oftest på Google.

Kraner fra én af de 5 største producenter i verden forhandles nu hos Fyns Kran Udstyr

Vi er hos Fyns Kran Udstyr utroligt stolte over at kunne præsentere endnu et stærkt brand i vores produktportefølje;

ISHØJ HEGN A/S har ansat økonomiansvarlig

Som led i en større organisationsændring er der oprettet en stilling som økonomiansvarlig. Dermed er organisationens administration tilpasset fremtidens krav og vækstforventninger.

Læs vores 10 tips til sikker godstransport

Her får du de ti vigtigste tips ved sikker anbringelse af last ifølge EU’s guide til sikker anbringelse af last ved europæisk vejtransport.

Marine kobling

Den meget fleksible TOK marine kobling er specielt designet til applikationer, der kræver ekstremt lave torsions stivheder og motor fleksibel opstillet og gear fast.

Hvad er fordelene ved en lufttalje vs. en eltalje?

Kender du til fordelene ved lufttaljer vs. elektriske taljer? Denne artikel giver dig et indblik i fordelene ved de to typer taljer.

CENTA Transmissioner – forhandler vibrationsdæmpende motorfødder og ophæng

CENTA GmbH har indledt et tæt samarbejde med engelske Christie & Grey, der er en af verdens førende producenter af vibrationsdæmpende og isolerende motor- og maskinfødder.

Tankstrippingvakuumsystem

Denne kraftfuld Nederman enhed er fremragende til udsugning af farlige og brandfarlige væsker. Kan transportere materiale over lange lodrette og vandrette afstande. Velegnet for tank stripping af lasttanke på skibe.

Supplerende produkt til sine RCT koblinger

Technoflex sammen med REICH-koblinger tilbyder også matchende koblingshuset/pumpehuset flange:

Simpel opsamling af spildte væsker

Denne tromlepumpe er en lille ejektorventilator. Ejektoren passer til en almindelig 2" åbning på en olietromle. Velegnet til udsugning af væsker. Integreret flydelegeme afbryderen sugeren når tromlen er fyldt.

Send til en kollega

0.296