23948sdkhjf

Fregatten 'Niels Juel' indsættes i NATO-flådestyrke

Den danske fregat 'Niels Juel' indgår de næste tre måneder i NATOs flådestyrke i Nordatlanten og Østersøen

Fregatten 'Niels Juel' skal de næste tre måneder deltage i NATOs flådestyrke Task Group 441.01, der er en del af NATOs stående styrker på højt beredskab - NATO’s Very High Readiness Joint Task Force (VJTF). Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

Flådestyrken skal understrege NATOs vilje og evne til at forsvare alliancens befolkninger og territorium.

Efter et ophold ved Gniben ud for Sjællands Odde, hvor 'Niels Juel' skal gennemføre skydetræning går turen mod Skagerrak, hvor fregatten skal mødes med de øvrige skibe i flådestyrken. Den omfatter blandt andet krigsskibe fra Tyskland og Spanien. Fra Skagerrak fortsætter flådestyrken ud i sit operationsområde. Styrken skal primært operere i Nordatlanten og Østersøen.

Bidrager til sikkerhed på havet

Formålet med flådestyrken er ifølge pressemeddelelsen at være NATOs umiddelbare maritime udrykningsstyrke samt at demonstrere NATO-landenes alliancesolidaritet og understrege viljen og evnen til at beskytte NATOs befolkning og territorium mod enhver aggression - ikke mindst som er en reaktion på Ruslands angreb på Ukraine og aggressive tone over for sine europæiske naboer.

- Især i denne tid er det virkelig vigtigt vise beslutsomhed og sammenhold i NATO, og derfor er jeg stolt over, at vi igen kan sende et bidrag til NATOs stående styrker under VJTF, således at Danmark bidrager til den kollektive og dermed Danmarks sikkerhed fra havet, siger kommandør Dan B. Termansen, der er chef for Søværnets 2. Eskadre.

‘Niels Juel’ testaffyrer Danmarks første SM-2-missil

Fregatten 'Niels Juel' er et moderne og slagkraftigt krigsskib, der med sine højteknologiske sensorer og våben er klar til at imødegå alle typer af trusler og om nødvendigt bidrage til at forsvare NATO’s territorium. 'Niels Juel' har i en del af indsættelsesperioden en Sea Hawk-helikopter ombord. Fregatten har en besætning på ca. 120 personer.

Ifølge Forsvaret kan flådestyrkens opgaver omfatte alle militære maritime opgaver, herunder medvirken til etablering af lokalt søherredømme samt sikring af maritime forbindelsesveje og retten til fri sejlads. Ud over at være på beredskab træner skibene i flådestyrken sammen, ligesom styrken deltager i allierede øvelser. Flådestyrken med 'Niels Juel' skal blandt andet deltage i den store øvelse Joint Warrior, der finder sted ud for det nordlige Norge i marts.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Skyder danske milliarder i tysk havvind
Den store forsyningskæde-operatør
Time Magazine om dansk havneprojekt: "Et af Europas mest kontroversielle klimaprojekter"
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
Vestas væltet af tronen som verdens største vindmølleproducent
Gaslager skal opbevare brint
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.172