23948sdkhjf

Mærsk holder jordskælvsramte containere i tre uger

I A.P. Møller-Mærsk holder de stadig øje med situationen i den tyrkiske havneby Iskenderun, der blev hårdt ramt af jordskælvet den 6. februar, der ramte det sydøstlige Tyrkiet og Syrien.

Mærsk melder ud efter store jordskælvsødelæggelser i vigtig havn

Jordskælvet ødelagde blandt andet kajanlæg og medførte, at en række containere brød i brand på kajen. Havnen har været lukket for trafik siden jordskælvet og branden på kajen. Der er ingen oplysninger om, hvornår havnen åbner igen, og på havnens hjemmeside oplyses det, at alle havnens aktiviteter går til at hjælpe ofre fra jordskælvet og sikre, at den nødvendige infrastruktur kan etableres.

Ifølge en opdatering fra Mærsk arbejder selskabet med at skabe beredskabsplaner for kunder, der har last til havnen.

"Vi er desværre ikke i stand til at levere fragt til Iskenderun Havn i øjeblikket. Vi vil i stedet opbevare containere i nærliggende havne og andre knudepunkter i tre uger fra i dag (onsdag den 8. februar) uden ekstra omkostninger, mens vi planlægger de næste trin og endelige leverancer," skriver selskabet i sin meddelelse, der blev udsendt i går eftermiddags.

Mærsk tilbyder også sine kunder, at de gratis kan få deres leverancer leveret til en anden havn i Tyrkiet, hvor det er muligt at komme frem. Mærsk har oprettet en særlig hjemmeside, hvor kunder kan hjælp til deres leverancer.

Ifølge de seneste oplysninger er mindst 15.000 mennesker omkommet i forbindelse med jordskælvet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093