23948sdkhjf

Fjord Line ændrer permanent ruteoplægget ud fra Hirtshals

Færgerne samles i Kristiansand, når Fjord Line genoptager trafikken fra Hirtshals til Sydnorge 

Fjord Line har siden starten af 2020 været påvirket af Covid-19-pandemien og energikrisen. Rederier har løbende tilpasset sine aktiviteter for at imødekomme disse udfordringer, senest med en reduceret sejlplan og den igangværende motorombygning af LNG-færgerne ’Stavangerfjord’ og ’Bergensfjord’, til dualfuel-drift. Når trafikken med ’Stavangerfjord’ og ’Bergensfjord’ genoptages i henholdsvis maj og juni, vil skibene permanent sejle mellem Bergen - Stavanger - Hirtshals - Kristiansand.

Det skriver Fjord Line i en pressemeddelelse.

- Det er et strategisk skridt for at sikre et endnu bedre tilbud til de rejsende og fragtkunderne på den korteste sejlstrækning mellem Norge og kontinentet. Ændringen medfører en højere frekvens, helårstilbud mellem Kristiansand og Hirtshals, og at vores kunder fremover kan vælge at sejle med både søsterskibene ’Stavangerfjord’ og ’Bergensfjord’, og højhastighedskatamaranen ’Fjord FSTR’, siger adm. direktør for Fjord Line Brian Thorsted Hansen i pressemeddelelsen.

Stop på Langesund

Ændringen betyder, at ’Stavangerfjord’ og ’Bergensfjord’ ikke længere vil anløbe Langesund Havn. Fjord Line har sejlet til og fra Langesund siden 2014.

Læs også: Fjord Line gik forgæves i chartermarkedet

- Jeg vil gerne takke for det gode samarbejde med lokalsamfundet, havnevæsenet og kommunen i denne periode. Det har haft stor betydning for Fjord Line, siger Brian Thorsted Hansen.

Rederier oplyser at rejsende, der allerede har booket afgange til eller fra Langesund, vil blive ombooket til at rejse til eller fra Kristiansand. Hvis dette ikke ønskes, kan de vælge at få refunderet rejsen eller få et gavekort, som kan bruges til en anden rejse.

Læs også:  Skyhøje LNG-priser kan tvinge Fjord Line-færger tilbage på byggeværftet til motorskift

- Vi beklager naturligvis meget over for de kunder, der bliver berørt af dette, siger Brian Thorsted Hansen.

Fjord Lines øvrige ruter vil ikke blive påvirket af ændringerne.

Læs også: Høje gaspriser får Fjord Line til at halvere afgangene til Bergen og Risavika

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125