23948sdkhjf

Grønt lys for elbiler på Bornholmslinjen

På trods af risiko for brand i elbilbatterier har Bornholmslinjen ingen planer om at forbyde elbiler om bord på selskabets færger 

Norske Havila Kystruten har besluttet kun at tillade motorkøretøjer, der anvender fossilt brændstof på selskabets færger. Det betyder, at el-, hybrid- og brintbiler ikke længere kan transporteres om bord.

Norsk kystpassagerrederi træffer drastisk beslutning om el- og hybridbiler

Beslutningen er truffet, efter Havila har fået et sikkerhedsfirma til at lave en risikoanalyse ved at have elbil ombord, og firmaets konklusion er at der er betydelig brandfare ved at transportere elbiler på færgerne.

Men ifølge Bornholms Tidende er det ikke en vej, som Bornholmslinjen vil ned ad.

- Det norske rederi skal jo stå på mål for deres egen beslutning, men det har ikke fået os til at overveje at lave et lignende forbud mod elbiler på vores færger. Vi mener, at vi har styr på det sikkerhedsmæssige, og de foranstaltninger vi har på færgen, er tilstrækkelige, hvis der skulle ske noget. Og det er de danske myndigheder heldigvis enige med os om, oplyser kommunikationschef i Bornholmslinjen Jesper Maack til avisen.

Bornholmslinjens færger har blandt andet et meget kraftigt sprinkleranlæg, der kan forhindre en brand breder sig tilstrækkeligt til at færgen kan nå i havn, hvis uheldet er ude. Desuden afventer rederiet resultaterne af et etårigt projekt, der netop skulle se på sikkerheden omkring elbiler på færger, men disse er ifølge Bornholms Tidende ikke komme endnu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109