23948sdkhjf

Endelig: Vinddrevet Ro-Ro skal bygges i Tyrkiet

Efter adskillige år på tegnebrættet har Neoline endelig bestilt sit første sejlfragtskib, der skal bygges på værft i Tyrkiet

Med blandt andet finansiering fra CMA CGM Energy Fund er det franske selskab Neoline endelig klar til at realisere sit projekt om en 136 meter ro-ro-færge, der primært drives af vind. Skibet skal bygges på det tyrkiske værft RMK Marine. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Neolineren bliver udstyret med et SolidSail rigningssystem leveret af Chantiers de l'Atlantique. Sejlarealet er på 3.000 m2 og skibet får en kapacitet på 1200 banemeter eller 265 TEU for en maksimal vægt på 5300 tons gods. De 76 meter høje carbonmaster kan foldes, så skibet kan passere broer. 

Værft udnævnt til at bygge vinddrevet bilskib

Budgettet for det nye skib er 60 mio. euro eller lidt under en halv mia. kroner og i CMA CGM er de fulde af forventninger til det nye projekt.

- CMA CGM Group sigter mod at opnå netto-nul kulstofudledning i 2050, og har i mange år været stærkt involveret i udviklingen af projekter og prototyper for at accelerere dekarboniseringen af den maritime sektor. Set i lyset af udfordringernes betydning er vi overbeviste om behovet for at undersøge alle muligheder. Adskillige teknologier vil skulle eksistere side om side for at bygge morgendagens dekarboniserede fremdriftsløsninger, siger Emilie Espanet, leder af CMA CGM Fund i forbindelse med annonceringen af skibsprojektet.

Flere franske fragtskibe får sejl

Skibet får en besætning på 13 personer og kan desuden have 12 passagerer i 6 dobbeltkahytter. 

Ifølge pressemeddelelsen vil det vinddrevne fragtskib sættes ind på en rute mellem Saint-Nazaire, Saint-Pierre-et-Miquelon, Baltimore og Halifax med en månedlig afgang begyndende i 2025. Det er bandt andet selskaber som Renault Group, Beneteau Group, Manitou Group, Michelin, Jas Hennessy & Co, Clarins, Longchamp og Rémy Cointreau, der er blandt de første kunder til at anvende den nye rute mellem Frankrig og Nordamerika.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
DEBAT: Store overdrivelser i beskæftigelsestal bruges til at retfærdiggøre milliardtilskud
Alle kan trænge til en overhaling - også Esvagt Connector
Haenyeo - Havets kvinder på M/S Museet for Søfart
Få år gammel færge ligger fortsat stille efter ukendt havari
Mærsk-ejet historisk tysk containerrederi skal skifte navn
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.125