23948sdkhjf

Svensk rederi bestiller otte tank- og tørlastskibe hos hollandsk værft

Det svenske rederi Erik Thun Group har bestilt otte nye skibe, som alle skal bygges af Shipsveerf Ferus Smit B.V. i Holland. Ordren omfatter fire tørlastskibe og fire tankskibe

Erik Thun-koncernen har indgået kontrakt om otte nye skibe, der skal bygges af Shipsveerf Ferus Smit B.V. i Holland.

Det meddeler rederiet.

Kontrakterne omfatter fire tørlastskibe på 5.100 dwt og isklasse 1B, som ifølge rederiet vil være den næste generation af Trollmax-fartøjer, der er egnet til drift i Trollhätte-kanalen og på Vänern, der er Sveriges største sø.

De resterende fire ordrer vedrører fire kysttankskibe på 7.999 dwt til Thun Tankers BV, der er en del af Erik Thun-koncernen.

Der er tale om en yderligere ordre til de to tidligere bestilte R-klasse tankskibe, der skal leveres i 2024, og der er nu i alt seks skibe i ordre.

Hollandsk værft bygger over 40 Thun-skibe

Det hollandske værft Ferus Smit B.V. har gennem årene bygget over 40 skibe for Erik Thun.

Rederiet siger i pressemeddelelsen, at de otte nybygninger er en del af sit flådefornyelsesprogram og vil blive leveret fra oktober 2024 og frem.

- I Erik Thun har vi en lang historie med at bygge, eje og drive både tankskibe og tørlastskibe i forskellige størrelser og med forskellige handelsområder, altid med et stort fokus på ressourceeffektivitet, siger Henrik Källsson, Vice President i Erik Thun AB, i pressemeddelelsen.

I 2022 fejrede Thun Tankers ti års jubilæum, og i marts i år fejrer Erik Thun AB sit 85-års jubilæum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078