23948sdkhjf

Vigtigt gennembrud for Esvagt – kontraherer sammen med USA-partner

Crowley og Esvagt skal bygge og drive en SOV for Siemens Gamesa’s havvindprojekt ved Virginias kyst

Crowley og Esvagt vil sammen bygge og drive en SOV (Service Operations Vessel) på en langtidskontrakt med Siemens Gamesa Renewable Energy, og dermed udbygge en service, der er afgørende for det amerikanske vindenergimarked.

Det skriver de to parter i en pressemeddelelse.

I henhold til den nye kontrakt skal amerikanske Crowley varetage og bemande SOV’en for at supportere Siemens Gamesa’s serviceopgaver på Dominion Energy Coastal Virginia offshore vind-projektet ved kysten ud for Virginia. Esvagt skal støtte Crowley med design, konstruktion og træning af besætning samt driftsopgaver, som en del af de to virksomheders joint-venture.

Vi er glade for at kunne bringe vores årelange erfaring inden for havvind ind på et nyt marked gennem CREST join-venturet med den førende Jones Act-operatør Crowley. Sammen kan vi tilbyde en uovertruffen løsning til vindindustrien og vi er glade for at Siemens Gamesa har anerkendt dette Søren Karas, Chief Strategy og Commercial Officer i Esvagt

Selskabet CREST Wind blev oprettet i 2021 for at levere det bedste fra begge verdener; førende europæisk designs og driftspraksis, kombineret med den førende amerikanske skibsoperatørs sikkerheds- og driftsekspertise.

Klar i 2026

Det nye 88 meter lange skib vil være udstyret med de nyeste avancerede teknologier for at øge sikkerheden, arbejdsfærdighederne og komforten til at understøtte Operation and Maintenance-aktiviteterne i vindmølleparken.

Skibet bliver udstyret med moderne indkvartering til 80 besætningsmedlemmer og teknikere. I overensstemmelse med amerikansk føderal lovgivning vil skibet blive bygget i USA af Fincantieri Bay Shipbuilding , og ventes taget i brug i 2026. Værftet er som navnet antyder ejet af den italienske værftsgruppe Fincantieri, der ligeledes ejer Havyard i Norge, som har bygget Esvagts hidtidige SOV'ere.

- Dette skib markerer endnu en væsentlig milepæl i vores overordnede og kombinerede evner til at hjælpe med at udvikle, konstruere og servicere det amerikanske havvindmarked og USA’s behov for ren vedvarende energi, siger Bob Karl, Senior Vice President og General Manager, Crowley Wind Services.

- Vi værdsætter Siemens Gamesa’s tillid til vores evner og ser frem til at fortsætte vores arbejde med at udvikle state-of-the-art specialbyggede skibe for at imødekomme USA’s bæredygtige energibehov, siger han.

Data for nybygningen:

Samlet længde: 88 m
Bredde: 17,6 m
Maksimal dybgang: 6,2 m
Indkvartering: 80 personer

Kilde: Esvagt

Esvagt, der er anerkendt som den største operatør af SOV’ere i Europa, har etableret sin position som markedsleder inden for SOV-konceptet og udviklingen af innovative løsninger, der giver effektiv drift, sikkerhed og support til mandskabet ved havvindmølleprojekterne.

Skelsættende for Esvagt

- Denne første kontrakt i USA er skelsættende for Esvagt i vores målsætning om at fremme den grønne omstilling som en førende global leverandør af SOV-ydelser, siger Chief Strategy og Commercial Officer Søren Karas fra Esvagt.

- Vi er glade for at kunne bringe vores årelange erfaring inden for havvind ind på et nyt marked gennem CREST join-venturet med den førende Jones Act-operatør Crowley. Sammen kan vi tilbyde en uovertruffen løsning til vindindustrien og vi er glade for at Siemens Gamesa har anerkendt dette, siger han.

Dominion Energi planlægger at rejse 176 14,7 MW Siemens Gamesa-vindmøller og tre offshore transformatorstationer, i det der aktuelt er, det største planlagte projekt i USA. Parken vil nedsætte CO2-emissioner med 5 millioner tons om året sammenlignet med brug af fossile brændstoffer til strøm.

- Dette er et vigtigt skridt i udviklingen af en kvalificeret offshore arbejdsstyrke i Amerika, siger David Hickey, CEO Service Americas for Siemens Gamesa.

- Denne kontrakt vil gøre os i stand til at levere topservice til Coastal Virginia Offshore Vindprojektet med et amerikanskbygget skib, siger han.

Om Crowley

Crowley er en amerikansk privatejet og -ledet virksomhed inden for maritime-, energi- og logistikløsninger, der betjener den private og offentlige sektor med mere end 3,2 mia. dollars i årlige indtægter, flere end 170 skibe, hovedsageligt under Jones Act-flåden og ca. 7.000 ansatte rundt om i verden - herunder flere amerikanske søfolk end nogen anden virksomhed. Crowley har investeret mere end 3,2 milliarder dollars i søtransporten, som er rygraden i den globale handel og den globale økonomi.

Som global skibsejer, -operatør og udbyder af services, med mere end 130 års innovation og engagement i bæredygtighed, servicerer virksomheden kunder i 36 lande inden for 5 forretningsområder; Crowley Logistics, Crowley Shipping, Crowley Solutions, Crowley Wind Services og Crowley Fuels.

Kilde: Esvagt

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kendt megabygning i Københavns Havn vinder designpris
Brasilien sænker asbestfyldt hangarskib
Færge ramte havnemole i Rønne i blæsevejr
Sag berammet: Til marts skal 28 russere i landsretten
FBC og fagforeninger strides om arbejdsregler på havet
LEDER: Havnearealer er jaget vildt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.14