23948sdkhjf

Vil man beregne eller måle støj i havneudvidelse?

Udvidelsen af Fredericias erhvervshavn vil ifølge beregninger ikke føre til mere støj i omgivelserne. 

Men det er jo kun beregninger. Hvad med målinger, spørger borgeren Lisbeth Andreassen. 

Vil man se på, hvilken reel effekt et støjhegn som det planlagte reelt vil have? Lisbeth Andreassen, borger i Fredericia

Derfor har hun skrevet til Fredericia Dagblad.

- Der er allerede betydelig stigning i støjgener fra den arbejdende havn, støj som forekommer hele døgnet alle dage. Dertil kommer den trafikale støj fra veje og togstrækninger. Som borger bliver man noget bekymret for hvem, som har øje for dette perspektiv. Vil man lave reelle undersøgelser af de faktiske støj-forhold?, spørger hun blandt andet.

Lisbeth Andreassen bor 500-600 meter fra nærmeste havnekaj. Hun synes, at havnen støjer for meget i dag, og hun har umiddelbart svært ved at forstå, at den skulle støje mindre efter en udvidelse

- Vil man se på, hvilken reel effekt et støjhegn som det planlagte reelt vil have?, skriver hun.

Havnedirektør afventer høring

Hos havneselskabet ADP er direktør Rune D. Rasmussen helt indforstået med, at støj er noget, der kan irritere og bekymre. Men han vil hverken love eller afvise noget som helst, inden lokalplan-høringen er afsluttet, og de indkomne kommentarer og forslag er gennemgået.

- Før vi har set alle de indkomne svar, som Fredericia Kommune som myndighed modtager, har vi ikke mulighed for at tage stilling til et specifikt forslag. Der er behov for at vurdere det hele i en sammenhæng, skriver han i en mail til avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11