23948sdkhjf

Rekordmange krydstogtskibe på vej til Bornholm

Krigen i Ukraine giver i år et uventet, men velkomment boost til krydstogter til Bornholm. 

Det er ikke noget, der genererer den store omsætning Hans Jørgen Jensen, der er næstformand i Gudhjem by- og museumsforening

Rønne Havn forventer, at op mod 68.000 passagerer kan være på vej, anslår havnen på baggrund af antallet af anløb, der er booket for 2023.

Det skriver DR.

Det er cirka en fordobling sammenlignet med sidste år, hvor der ankom omkring 33.500 gæster, og det glæder havnedirektør Lars Nordahl Lemvigh.

- Krydstogterne er ikke bare vigtige for Rønne Havn, men også for Bornholm som helhed, da de er med til at understøtte Bornholm som ferie- og turistø, siger han til DR.

Køber ikke noget

Men de mange potentielle gæster vækker ikke ubetinget glæde i hverken Gudhjem eller Svaneke, hvor oplevelsen er, at turisterne bare kigger frem for at købe noget.

Krydstogtturismen i danske havne sætter rekord – på nær i en enkelt

- Vi oplever, at de kommer med en båd, går ind i en bus og kommer til byen, og det er ikke noget, der genererer den store omsætning, siger Hans Jørgen Jensen, der er næstformand i Gudhjem by- og museumsforening til DR.

Det er særligt Ruslands invasion af Ukraine, der er grunden til den store stigning. Færre krydstogtskibe vælger nemlig at anløbe Skt. Petersborg i Rusland for i stedet at lægge vejen forbi Bornholm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094