23948sdkhjf

Nye oplysninger placerer russiske krigsskibe midt i gps-angreb

Da Danmark blev ramt af gps-angreb i oktober lå to russiske korvetter i det nordlige Storebælt

Sandsynligheden for, at det var russiske krigsskibe, der stod bag omfattende gps-nedbrud i begyndelsen af oktober styrkes nu, efter det er kommet frem, at to russiske korvetter befandt sig i det nordlige Storebælt, da gps-signalerne forsvandt. Det skriver Politiken

Russere mistænkes for at stå bag gps-angreb i Storebælt

Ifølge avisen var det netop et område i og nord for Storebælt, der blev ramt af gps-angrebet, hvor de russiske korvetter ' Stoikiy 545' og ' Soobrazitelny 531' ifølge en en hændelsesrapport fra Søværnets Overvågningsenhed netop befandt sig.

Ifølge Politiken blev de russiske krigsskibe eskorteret af et dansk patruljefartøj, der selv oplevede, hvordan gps-signalet forsvandt. Desuden forsvandt signalet også fra fire fragtskibe og to færger fra Molslinjen, der ud over gps også mistede AIS-signalet.

- ' Stoikiy 545' og ' Soobrazitelny 531' er det, man kan kalde all-around-krigsskibe, der har moderne våben og sensorer, og de har begge kapaciteten til at udføre et angreb på gps-signalet. Det danske patruljefartøj 'Nymfen' har derimod ikke det udstyr, det kræver. Det beviser ikke, at det er russerne, der står bag, men det peger meget i den retning, siger Anders Puck Nielsen, orlogskaptajn og militæranalytiker ved Forsvarsakademiet til Politiken.

Det beviser ikke, at det er russerne, der står bag, men det peger meget i den retning Anders Puck Nielsen, orlogskaptajn og militæranalytiker ved Forsvarsakademiet

Ifølge avisen har DTU analyseret målinger fra et kraftigt støjsignal på det pågældende tidspunkt og analysere sig frem til, at signalet må være kommet fra samme position, som de russiske krigsskibe befandt sig på.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093