23948sdkhjf

Erhvervsminister tager lodsrapport til efterretning

Efter rigsrevisionens rapport om liberaliseringen af lodsvæsenet, igangsætter Erhvervsministeren nu et arbejde, der skal se nærmere på konklusionerne

Det var ikke just en positiv rapport, som Rigsrevisionen i december kom med omkring liberaliseringen af det danske lodsvæsen. Flere i branchen kalder på handling fra Erhvervsministeriet, og Søfart ville gerne have interviewet erhvervsminister Morten Bødskov (S) om sagen.  

Vi ville f.eks. gerne have spurgt, hvorvidt erhvervsministeren anerkender Rigsrevisionens pointe om, at Erhvervsministeriet ikke i tilstrækkeligt omfang har formået at iværksætte de tiltag, der kunne have understøttet Folketingets intentioner med konkurrenceudsættelsen af lodsmarkedet.  

Erhvervsministeren har dog ikke haft mulighed for at stille op til interview. 

I stedet har Søfart modtaget en skriftlig kommentar, hvor ministeren siger, at han kommer med en ministerredegørelse: 

”Jeg tager Statsrevisorernes beretning om lodsning i danske farvande til efterretning. Og jeg har derfor igangsat et arbejde, der skal se nærmere på konklusionerne, herunder også konkurrencen på lodsområdet. Jeg vil levere en ministerredegørelse til Statsrevisorerne til april,” siger Erhvervsminister Morten Bødskov (S) i en skriftlig kommentar.

Det ser derfor ud til, at branchen må vente til i hvert fald foråret for at få klarhed om, hvorvidt det kommer til at få indflydelse på den. 

I Rigsrevisionens konklusionen står der bl.a., at de "finder det utilfredsstillende, at ingen af hovedfor­må­lene (med konkurrenceudsættelsen, red.) er opnået. Konkurrencen på lodsmarkedet er begrænset, gennemsnitsprisen er ikke faldet for alle typer lodsninger, og der er sket et fald i lodsanvendelsen."

De konkluderer bl.a. også, at "Danpilot ikke har indfriet Erhvervsministeriets produktivitetsmål."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094