23948sdkhjf

Et krigsskib kom forbi - og trak 3.500 nysgerrige til

I weekenden lagde Odenses 'eget' krigsskib, fregatten 'Peter Willemoes', til i hjembyen for første gang i fem år - og tiltrak henvend 3.500 nysgerrige odenseanere

Odense har adopteret landets største krigsskib 'Peter Willemoes', og torsdag eftermiddag lagde skibet for første gang i fem år igen til kaj i 'hjembyen' Odenses inderhavn. 

Her blev besætningen mødt af modtagelseskommitté med musikkorps, flag, børn og masser af politikere.  Fredag og lørdag inviterede besætningen inden for til 'åbent skib', før fregatten søndag forlod Odense igen. 

I løbet af de tre dage i Odense har henved 3.500 i alle aldre besøgt og oplevet det store krigsskibe indefra. Det rapporterer Kenneth Buur Jensen, kommandørkaptajn og chef på 'Peter Willemoes', til Fyens Stiftstidende.

'Peter Willemoes' er en af forsvarets tre fregatter i 'Iver Huitfeldt'-klassen. 

Skibet blev navngivet den 22. juni 2010 af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, og blev adopteret af Odense Kommune i 2013 under fregattens første besøg i byen. 

Fakta om 'F362 Peter Willemoes'

  • Bygget og navngivet fra det daværende Lindøværft (2011)
  • Længde: 138,7 m
  • Bredde: 19,8 m
  • Dybgang: 6,45 m
  • Fart: 28 knob (52 km/t)
  • Besætning: 126 personer, maks. 165
  • Har været indsat i bl.a. Arktis, Middelhavet og det Indiske Ocean.

Kilde: Forsvaret

'Peter Willemoes' har været anvendt til patruljering og suverænitetshåndhævelse i indre danske farvande, Østersøen og Nordatlanten samt Grønland, til eskorte af den amerikansk hangarskibsgruppe 'USS George H.W. Bush' (2016), og det indsættes jævnligt i Natos stående flådestyrke. 

De tre søsterfregatter i 'Iver Huitfeldt'-klassen er designet til at løse et væld af sømilitære opgaver men er i særlig grad udrustet til luftforsvar og kan også medbringe en helikopter, for eksempel MH-60R Seahawk eller Merlin EH101.

Til luftforsvarsformål råder fregatterne over en alsidig sensor- og våbenpakke med langtrækkende radarsystem, kanoner, torpedoer, maskingeværer og håndvåben samt missiler til brug mod sømål og luftmål. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175