23948sdkhjf

Peter Bjerregaard er død

Den mangeårige direktør for Danmarks Rederiforening, Peter Bjerregaard, er død

Hvis der er nogen i dansk shipping, der kan tildeles æren for den række af fordelagtige rammevilkår, som de danske rederier drager nytte af i dag, må det være Peter Bjerregaard. 

Den mangeårige direktør for Danmarks Rederiforening døde i mandags efter længere tids sygdom. 

Han var, om nogen, en mand med et globalt udsyn og har været helt afgørende for udviklingen af skibsfartens rammebetingelser og dermed dansk skibsfart nuværende fremtrædende internationale placering. 

Peter Bjerregaard var ansat i Danmarks Rederiforening (i dag Danske Rederier) i næsten 40 år og satte som administrerende direktør kursen for dansk skibsfart i mere end 21 år.

Som de fleste i branchen vil vide, så var Peter Bjerregaard temmelig old school al den stund, at han ikke var typen, der stillede sig frem i rampelyset. Han opererede langt mere diskret, og de resultater, som han opnåede, fortæller, at det var en ekstremt effektiv strategi. Peter Bjerregaard brugte al sin energi på at sikre erhvervet den nødvendige indflydelse bag linjerne.

Adm. direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, har offentliggjort følgende mindeord om Peter Bjerregaard: 

- Det er svært at overvurdere hans betydning for dansk skibsfarts succes. Peter var blandt andet en af de bærende kræfter i etableringen af Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) i 1988, som den dag i dag har afgørende betydning for, at vi har så stærkt et rederi-erhverv i Danmark. Og som har sikret, at dansk skibsfart står stærkt i mange segmenter og i hele verden.

- Peter Bjerregaard var en usædvanlig dygtig og velrespekteret førstemand for dansk skibsfart. Han var vellidt og ordholdende og har i høj grad sikret danske rederier en indflydelse, som har betydet de ramme- uddannelses- og vækstvilkår, som erhvervet fortsat står på, og som er fundamentet for et erhverv i stadig udvikling.

- Også i udlandet har Peter Bjerregaard sat sine spor. Han var en aktiv spiller og et stærkt bestyrelsesmedlem i både vores europæiske og globale skibsfartsorganisationer og havde et imponerende globalt netværk.

- Peter Bjerregaard valgte at vie sit arbejdsliv til skibsfarten. Han var en stærk direktør, som løste problemer og udfordringer, når bølgerne gik højt, og som på alle måder placerede skibsfarten centralt i Danmark og i verden.

- Da Peter gik fra borde, stod folk i kø helt ud på gaden for at sige farvel til Peter. Det vidner om stor anerkendelse og er et klart udtryk for, at Peter var en vellidt stjerne for skibsfarten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078