23948sdkhjf

Havn indsætter de første førerløse lastbiler

Storbritanniens største containerhavn er klar med førerløse lastbiler på havnen 

Engelske Port of Felixstowe har angiveligt som den første havn i Europa indsat autonome terminaltraktorenheder (AT'er) i containerterminaler blandt andet trafik. De første to batteridrevne enheder, der sættes i drift i Storbritanniens største containerhavn, er leveret af producenten Westwell. Det skriver havnen i en pressemeddelelse. 

- Disse nye autonome lastbiler repræsenterer et betydeligt teknologisk skridt fremad for havnen i Felixstowe. De værktøjer, der understøtter havneoperationerne, har udviklet sig kontinuerligt, og vi har allerede en række meget avancerede systemer og udstyr på plads, men det er første gang, vi vil have helt førerløse køretøjer, siger Clemence Cheng, adm. direktør i Port of Felixstowe, i meddelelsen. 

De autonome lastbiler bruger et digitalt kort, som er indlæst i et flådestyringssystem, der styrer navigationen rundt på havnen. Lastbilerne kombinerer derefter dette kort med deres indbyggede GPS-navigation for at spore positionen i realtid.

AT'erne har været igennem et grundigt idriftsættelses- og testprogram. De skal i første omgang bruges til at transportere containere mellem havnens Trinity- og North Rail-terminaler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094