23948sdkhjf

Erhvervshavn udsatte borgere for ætsende støv

Støjgener, støv og skarpt lys er blandt de gener, som naboerne til Vordingborg Erhvervshavn oplever. 

Det var et prøvelæs Havnedirektør Jan Jaap Cramer

Noget støv har endda været ætsende og decideret farligt for naboerne.

Det skriver Sjællandske Medier og henviser til Bo Olsen, som er nabo til erhvervshavnen.

Han fortæller til avisen, at han i maj gik slog græs, da han pludselig blev dårlig. Han fik åndenød og søgte indendøre. Da han kiggede ud opdagede han, at hele grunden var dækket af et lag lyst støv. Biler, både, tage, havemøbler, planter og jord er helt dækket.

Vagtlæge: Brændt kalk er ætsende

Bo Olsen tog kontakt til havnen, som straks stoppede arbejdet. Han fik samtidig at vide, at det hvide pulver, som man var ved at laste, var brændt kalk.

Vagtlægen meddelte ham, at brændt kalk er ætsende, når det kommer i forbindelse med vand, så han måtte endelig ikke drikke noget. 

Det kan ikke være rigtigt, syntes han, at man kan risikere at blive udsat for farlige ætsende stoffer, når man opholder sig hjemme på sin egen grund.

Havnedirektør: Det var et prøvelæs

Havnedirektør Jan Jaap Cramer har hørt om hændelsen og siger til avisen, at det næppe vil ske igen.

- Det var et prøvelæs. Det fungerede ikke, for det støvede for meget. Det skal ind i et lukket system, siger han og også Knud Rasmussen, der er bestyrelsesmedlem for MBT (Masnedø Bulkterminal, der er et joint venture med DLG, red.), har kendskab til hændelsen med den brændte kalk. Han fortæller, at kalken kom fra Faxe kalkbrud, hvor der kun kan lægge mindre skibe til, siger Jan Jaap Cramer til avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141