23948sdkhjf

Mand fra piratsag venter på benprotese

Myndigheder overvejer bevilling til benprotese til nigeriansk mand, der nu opholder sig på Udrejsecenter

En nigeriansk mand, der deltog i et angreb på en helikopter fra fregatten "Esbern Snare", afviser at rejse hjem, før de danske myndigheder betaler og leverer en benprotese.

Det oplyser advokatfuldmægtig Emma Ring Damgaard til Ekstra Bladet tirsdag.

Efter en ildkamp i Guineabugten i november 2021 blev han såret og fik derefter amputeret sit ene ben om bord på den danske fregat.

Derefter blev den 41-årige mand bragt til Danmark og varetægtsfængslet i mange måneder i en straffesag.

I slutningen af november bestemte Københavns Byret, at han skulle slippe for straf. Ganske vist deltog han i angrebet mod de danske styrker, men der var ikke beviser for, at han affyrede skud.

Nu befinder han sig på et udrejsecenter under Hjemrejsestyrelsen, oplyser Ekstra Bladet.

Myndighederne har forståelse for, at han skal have en benprotese, vurderer Emma Ring Damgaard, men endnu er der ikke truffet en afgørelse.

- De skal finde ud af, hvilken kasse pengene skal hentes i og sørge for at få en bevilling gennemført, siger hun til mediet.

Under et retsmøde i sagen var den 40-årige tydeligt frustreret.

Efter 11 måneder i Danmark sidder han i kørestol og har fortsat ingen benprotese.

- De har sagt, at de har taget mig med hertil, fordi de vil give mig et ben. Jeg kan ikke gøre noget uden et ben. Det er dem, der har gjort noget imod mig, sagde han.

Han afslørede ingen glæde ved byrettens afgørelse om, at han ikke skulle straffes. Hjemme i Nigeria har han hustru og barn.

Under ildkampen blev fire formodede pirater dræbt, mens en femte faldt over bord og menes druknet. Fire mænd overlevede. Danske styrker løslod de tre, men bragte altså den sårede til Danmark.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094