23948sdkhjf

3F Sømændene: Er Dannebrog et bekvemmelighedsflag?

3F Sømændene gør i et åbent brev til Folketingets medlemmer opmærksom på huller i den danske søfartspolitik

Skiftende regeringer har ikke haft fokus på udfordringerne inden for søfartspolitik, og den udbredte nølen ved at gøre noget ved tingene har fået den netop overståede generalforsamling i 3F Sømændene til at samles om et åbent brev til Folketingets medlemmer.

I brevet hænges ikke mindst DIS-loven ud for blandt andet ikke at sikre beskæftigelse af søfarende med bopæl i Danmark og for at gøre det gratis for udenlandske rederier at indflage skibe under Dannebrog .

“Er Dannebrog blevet bekvemmelighedsflag?,” spørges der i brevet.

Ingen ny Scandinavian Star

Men også de bebudede nedskæringer i Søfartsstyrelsen giver anledning til kritik og en frygt for øget brugerbetaling i forbindelse med uddannelse og udstedelse af certifikater, der kan have betydning for sikkerheden om bord.

“Besparelser på Søfartsstyrelsens budget, forudser vi, vil give yderligere forringelse af Søfartsstyrelsens tilsyn og kontrol med sikkerheden. Vi ønsker ingen ny skandale, som Søfartsstyrelsens manglende tilsyn og kontrol af ”Scandinavian Star”, hedder det i henvendelsen til politikerne.

Formand for 3F Sømændene: Vi er blevet undergravet i årevis

Tonnageskat og massiv statsstøtte

På baggrund af de seneste fantastiske resultater fra de danske rederier kritiserer 3F Sømændende også den danske tonnageskat, der beskatter rederiernes flåder fladt uanset indsejlet værdi. En kritik, som de også peger på er rejst af de økonomiske vismænd.

“Skiftende danske regeringer har gennemført massiv statsstøtte til rederierhvervet. Dette i form af bl.a. tonnageskat - en mindre skattebetaling, som de økonomiske vismænd betegner som dyr for det danske samfund.”

Henvendelsen fra 3F til medlemmerne af Folketinget afsluttes med et opfordring til at Danmark overholder FN´s arbejdsorganisation, ILO’s konventioner om, “at respektere de søfarendes ret til frit, at vælge en faglig organisation, som har retten til at kræve overenskomst uanset den søfarendes nationalitet eller bosted.”

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
DEBAT: Store overdrivelser i beskæftigelsestal bruges til at retfærdiggøre milliardtilskud
Alle kan trænge til en overhaling - også Esvagt Connector
Haenyeo - Havets kvinder på M/S Museet for Søfart
Beskyldes for at overdrive beskæftigelsestal: Vi genkender ikke billedet
Få år gammel færge ligger fortsat stille efter ukendt havari
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.172